Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Usein kysyttyä

Kuka voi hakea asuntoa, ja milloin?

Kaikki kuopiolaisessa peruskoulun jälkeisessä oppilaitoksessa opiskelevat henkilöt voivat hakea asuntoa Kuopakselta. Voit hakea asuntoa opiskelupaikan varmistuttua, mutta kuitenkin enintään puoli vuotta ennen asunnon tarvetta.

Perheasuntoa hakiessa riittää, että toinen pariskunnasta opiskelee.

Kuka voi hakea asuntoa, ja milloin?

Kaikki kuopiolaisessa peruskoulun jälkeisessä oppilaitoksessa opiskelevat henkilöt voivat hakea asuntoa Kuopakselta. Voit hakea asuntoa opiskelupaikan varmistuttua, mutta kuitenkin enintään puoli vuotta ennen asunnon tarvetta.

Perheasuntoa hakiessa riittää, että toinen pariskunnasta opiskelee.

Unohdin avaimen asuntooni. Mikä neuvoksi?

Mikäli avain jää sisälle, soita päivystävälle huoltomiehelle, puh. 044 7640 760, maksu määräytyy avaushetkellä. Oven avauksen voit maksaa käteisellä tai pyytää laskun. Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Lisätietoa avaimista>>

Avain hukassa, mitä teen ?

Mikäli avaimesi katoaa, ilmoita asiasta välittömästi päivystykseen (Huolto-Trio) puh. 044 7640760. Avaimen kadotessa sarjoitamme lukot uudelleen. Uudelleensarjoitus maksaa yksiöön/soluun n. 350 €, asunnon huonelukumäärien mukaan sarjoitushinta nousee. Mikäli uudelleensarjoitus ei ole mahdollista, asennamme huoneiston oveen turvalukon ja veloitamme kustannukset asukkaalta n. 350 €. Lisätietoa avaimista>>

Voinko pitää asunnossani lemmikkieläimiä ?

Kyllä, mutta emme suosittele lemmikkejä soluasuntoihin.

Lue lisää>>

Naapurissa pidetään juhlia jatkuvasti, ja meteli häiritsee yöunia. Miten toimin?

Jos naapurisi toimii vastoin Kuopaksen järjestyssääntöjä ja siitä on haittaa muille asukkaille, toivomme, että huomautat naapuria asiasta joko suullisesti tai kirjeellä. Kutsu tarvittaessa poliisi paikalle, jos tilanne sitä vaatii. Jos keskustelu ei auta, ilmoita asiasta kirjallisesti asiakaspalveluumme. Laitamme häiriötä aiheuttavalle asukkaalle varoituksen.

Olen allerginen. Onko Kuopaksella tarjolla minulle sopivia asuntoja?

Erityisesti allergisille suunnattuja asuntoja ei Kuopaksella ole, mutta eläintenpito on sallittu yhteisasumisessa vain kaikkien asukkaiden luvalla ja tupakointi on kaikissa soluasunnoissa kiellettyä. Ilmoitathan allergiastasi ja asuntohakemusta jättäessäsi asunnonhakulomakkeessa ja asuntoon muuttaessasi kämppäkavereillesi.

Lue lisää>>

Pitääkö perheasuntoa hakevan pariskunnan molempien osapuolien olla opiskelijoita?

Ei tarvitse. Riittää, että toinen osapuolista opiskelee.

Saanko Kuopakselta vahvistuksen irtisanomisilmoituksesta?

Jos asukas tekee sähköisen irtisanomisen pankkitunnuksilla verkossa, pitäisi hänen saada vahvistusviesti irtisanomisen lopuksi. Mikäli et saa vahvistusviestiä, irtisanominen ei ole onnistunut. Jos asukas taas palauttaa meille paperisen irtisanomisilmoituksen esimerkiksi toimiston postilaatikkoon, näistä emme erikseen lähetä vahvistuksia asukkaille.

Voiko Kuopaksen asuntoja vaihtaa kaverin kanssa keskenään?

Asuntoja ei valitettavasti voi vaihtaa keskenään.

Voinko asua Kuopaksella, jos pidän välivuoden?

Opiskelijan täytyy olla läsnäolevana oppilaitoksen kirjoilla, jotta oikeus opiskelija-asuntoon säilyy.

Nettiyhteys ei toimi asunnossani. Miten toimin?

Kaikissa Kuopas-asunnoissa on DNA:n internetyhteys. DNA hoitaa kaikki internetyhteyteen liittyvät asiat, joten jos sinulla on ongelmia nettiyhteyden kanssa, ota yhteyttä DNA:han puhelimitse, maksuton häiriöilmoitusnumero on 0800 300 500 tai tekniseen tukeen puh. 0600 305030.

Olen saanut asuntotarjouksen. Voiko asuntoa käydä katsomassa ennen päätöstä?

Asunnon näytöstä voi sopia nykyisen vuokralaisen kanssa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin annamme nykyisen vuokralaisen yhteystiedot. Toivomme, että kaikki poismuuttavat vuokralaiset toivottavat mahdollisen uuden tulijan tervetulleeksi katsomaan uutta asuntoaan.

Mikäli asunto on tyhjillään, hoitaa huoltomiehemme asunnon näytön. Huoltomiehen puhelinnumeron saat myös asiakaspalvelusta.

Valmistun keväällä/jouluna. Kuinka kauan asunnossa saa asua valmistumisen jälkeen?

Jos vuokrasuhteesi on kestänyt alle vuoden, on irtisanomisaika Kuopaksen puolelta kolme kuukautta. Jos taas olet asunut asunnossasi yli vuoden, saat asua valmistumisen jälkeen kuusi kuukautta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme valmistumisesi lähestyessä, niin hoidamme paperiasiat kuntoon.

Haluamme muuttaa tyttö- /poikaystävän kanssa yhteen. Miten toimimme?

Jos haluatte hakea yhteistä asuntoa, jättäkää silloin hakemus yhteisissä nimissä ja odottakaa asuntotarjousta.

Jos haluatte muuttaa jommankumman Kuopas-asuntoon (yksiöön tai kaksioon), voidaan sopimukset tehdä yhteisiin nimiin. Täyttäkää uusi hakemus yhteisissä nimissä ja ottakaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin hoidamme asian. Yksiön sähkömaksu muuttuu kaksion sähkömaksuksi ja vuokraan lisätään vesimaksu 20 e/kk, jos yksiössä asuu kaksi henkilöä.