Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Uutiset ja tiedotteet

Internet-yhteyden perusnopeus nousee (21.12.2012)

Kuopas-asunnoissa vuokraan kuuluvan internet-yhteyden perusnopeus nousee vaiheittain vuoden 2013 alusta alkaen. Perusnopeus noston jälkeen on kaikissa asunnoissa 2/2M.

Intenet-yhteyden nopeutta voi korottaa DNA:n kautta heidän uuden hinnastonsa mukaisesti. Lisänopeuksien hinnat muuttuvat myös 1.1.2013.

Hinnat esim. 10/10 Mb/s = 3,69 €/kk/huoneisto, 100/100 Mb/s = 9,84 €/kk/huoneisto.

Kuopaksen toimisto on suljettu 6-7.12 (22.11.2012)

Kuopaksen toimisto on suljettu 6-7.12.

Elokuun lopun asuntotilanne (24.8.2012)

Olemme tarjonneet kaikki asuntomme ja olemme peruutuspaikkojen ja uusien irtisanomisien varassa. Jos olet edelleen asunnon tarpeessa, kannattaa hakemus kuitenkin jättää. Elokuussa irtisanotut asunnot vapautuvat lokakuun alkuun, ja peruutuksia tulee silloin tällöin.

Tupakointikielto astuu voimaan (25.7.2012)

Tupakointi on kielletty 31.7.2012 jälkeen alkavissa vuokrasopimuksissa kaikissa asunnoissa, parvekkeilla sekä porraskäytävissä ja muissa yhteisissä tiloissa. Tupakointi asuntola Särkelässä on kielletty 15.7.2012 jälkeen alkavissa vuokrasopimuksissa - Särkelä on peruskorjauksen jälkeen täysin savuton kohde.

Kiellon vastaisesta tupakoinnista aiheutuvat asunnon tai kiinteistön puhdistus- ja korjauskulut veloitamme asukkaalta.

Toimisto avoinna 16.7. klo 8-15.30 (13.7.2012)

Toimistomme on avoinna maanantaina 16.7.2012 poikkeuksellisesti klo 8-15.30. Avaimia voi tulla noutamaan jo klo 8.

TOIMISTO SULJETTU (12.7.2012)

Järjestelmän huoltokatkon vuoksi toimistomme on suljettu torstaina 12.7.2012 klo 12 saakka. Palvelemme normaalisti klo 12 alkaen.

Kuopas pahoittelee, ettei asiasta voitu tiedottaa aikaisemmin.

Huoltokatko ohi (12.7.2012)

Järjestelmän huolto on nyt suoritettu. Palvelemme normaalisti klo 10 alkaen.

Heinäkuun uutisia hakijoille (6.7.2012)

Tässä vaiheessa kesää soluasuntoja on vielä jäljellä, samoin kuin jonkin verran perheasuntoja.

Kimppa-asuntoa emme pysty enää tarjoamaan syksyksi. Yksittäisiä solupaikkoja on vielä vapaana.

Vuokraamme kaikki kesällä vapaana olevat asunnot viimeistään 1.8. alkaen. Ottamalla asunnon vastaan viimeistään elokuun alusta varmistat asunnon saannin ennen opiskelujen alkua. Syyskuun alkuun vapautuu yleensä vain vähän asuntoja.

Särkelän asunnot haettavissa (20.6.2012)

Kuopas-kohde Särkelän peruskorjaus valmistuu heinäkuussa. Asuntoja voi nyt hakea. Vuokrasopimukset Särkelään alkavat maanantaina 16.7.2012.

Huomaathan, että Särkelään haettaessa et voi hakea vain tietyn kokoiseen, tietyn pohjapiirroksen omaavaan asuntoon. Voit rajata hakemiasi asuntotyyppejä toki vuokramaksimin ja neliömäärien avulla, kuten ennenkin.

Vuokra täysin peruskorjatussa asunnossa on korkeampi kuin vanhassa asunnossa, mutta vuokra ei nouse 1.1.2013.

Ajankohtaista hakijoille (15.6.2012)

Onnea opiskelupaikasta Kuopiossa, ja vanhoille opiskelijoille tervetuloa takaisin Kuopioon!

Jos haet kesän/syksyn aikana yksin asuntoa Kuopakselta, täytäthän soluhakemuksen. Yksiöihin on noin vuoden jonot, joten syksyllä opiskelemaan tuleville, yksin asuntoa hakeville tarjoamme soluasuntoja. Jos haet kesän/syksyn aikana perheasuntoa (2h+k; 3h+k), otathan huomioon, että suosituimpiin kohteisiin (Niirala, Keskusta, Haapaniemi) joutuu jonottamaan jopa puoli vuotta. Siten suosittelemme, että teet hakemuksen mahdollisimman moneen kohteeseen.

Vapaana olevat asunnot pyritään täyttämään viimeistään elokuun alkuun, joten olethan valmis vastaanottamaan asunnon tuolloin.

Jos et halua vastaanottaa sinulle tarjottua asuntoa, ilmoitathan siitä sähköpostilla välittömästi asiakaspalveluumme. Näin saamme tarjottua asuntoa seuraavalle mahdollisimman pikaisesti ja jono etenee.

Soluasunnon saatuasi voit jättää vaihtohakemuksen nettisivuillamme, jos toiveissasi on saada Kuopakselta jokin muu kuin soluasunto.

Takuurahoja palautetaan (15.6.2012)

Takuuraha voidaan palauttaa vasta sitten, kun asunto on tarkastettu ja avaimet palautuneet. Touko- ja kesäkuussa meillä on ruuhkaa asunnontarkastuksessa, mutta pyrimme saamaan asunnot tarkastettua ja takuurahat palautettua poismuuttokuukautta seuraavan kuukauden aikana.

Vuokran eräpäivä (15.6.2012)

Vuokranmaksun eräpäivää ei voi siirtää, vaan se on aina kuukauden viides päivä. Eräpäivän jälkeen odotetaan muutama pankkipäivä, ja sen jälkeen maksamattomat vuokrat lähetetään perintään. Perintätoimisto lähettää kuukauden lopulla perintälain mukaisesti maksumuistutuksen, josta maksu on 5 euroa. Seuraava vaihe on perintäkirjeet, joiden maksut ovat korkeammat. Lisäksi velalle peritään korkoa.

Remontti Reiskan asumisvinkit (2.4.2012)

Kevätsiivouksen aika. Katso Remontti-Reiskan asumisvinkit, miten saat näppärästi kotisi kevätkuntoon. Vastaukset löytyy niin keittiön kuin kylpyhuoneen siivoukseen. Poismuuttajalle kätevä ohjeistus.