Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Uutiset ja tiedotteet

Asukastyytyväisyyskysely 2016 (28.11.2016)

Hyvä Kuopaksen asukas,

Teemme asukastyytyväisyyskyselyn ja toivomme, että mahdollisimman moni asukkaistamme osallistuu kyselyyn.

Tuloksien perusteella pyritään parantamaan yhtiön toimintaa erityisesti niissä kohdissa, joissa parannettavaa ilmenee.

Kysely koostuu vastaajan perustiedoista, asuntoon ja asuinalueeseen liittyvistä kysymyksistä ja Kuopaksen palveluiden arvioinnista.

Vastaajien kesken arvotaan 2 kappaletta 100 euron ja 5 kappaletta 20 euron S-ryhmän lahjakortteja.

Vastausajankohta 28.11.-19.12.2016.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.

Vastaa kyselyyn osoitteessa,

http://asukasnet.agenteq.fi/asukasnet/public/research.aspx?id=187&cid=1&aid=19


Ystävällisin terveisin,

Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Asuntojen tarjoaminen kesällä 2016 (13.6.2016)

Tarjoamme kaikille 1.8. ja 1.9. hakeville asunnot heinäkuusta alkaen. Suuresta hakijamäärästä johtuen emme huomioi hakijoiden asunnonhakutoiveita.

Jos et vastaanota tarjottua asuntoa, ilmoita siitä sähköpostilla asiakaspalvelu@kuopas.fi, puheluihin emme ennätä vastata. Huomioithan, että jos perut tarjouksen, emme voi luvata sinulle asuntoa syksyksi, kun opintosi alkavat.

Muistathan, että hakemuksen voit jättää vasta, kun olet saanut vahvistuksen opiskelupaikasta!

Joulun ja uuden vuoden pyhien ajankohtaisia tärppejä (21.12.2015)

Sydämessä pienessäkin
asuu joulun taika.
Pysähdy siis sinäkin,
nyt on juhlan aika.

Kuopaksen henkilökunta toivottaa lämmintä ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta 2015!


Tutustu ajankohtaisiin tärppeihin joulun ja uuden vuoden pyhiä varten

Vapaita perheasuntoja 1.1.2016 alkaen ! (18.12.2015)

1.1.2016 vapautumassa 2h+k asuntoja Petoselta, Neulamäestä ja Rauhalahdesta sekä 3h+k asuntoja Saarijärveltä, Puijonlaaksosta ja Haapaniemeltä. Mikäli kiinnostuit ja olet vailla asuntoa, ole yhteydessä asukastoimistoomme.

Satama F-talon asunnoissa sähkötarkastus pe 11.12.2015 (8.12.2015)

Sähkösuunnittelija Aarne Kärkkäinen tekee perjantaina 11.12.2015 klo 14 alkaen Sataman F-talossa lopullisiin sähköasennuksiin ja niihin liittyviin loppupiirustuksiin perustuvan tarkastuksen. Tarkastuksen yhteydessä suunnittelija käy kaikissa F-talon asunnoissa ja käyttää tarvittaessa yleisavainta.

Kolmas Pyörä: Vesivuodon etsimistä jatketaan yleisissä tiloissa (2.11.2015)

Kolmannen Pyörän (Pyöräkatu 7) asunoissa ei enää käydä vesivuotoon liittyen. Vuoto ei ole asunnoissa, joten vesivuoden etsimistä jatketaan kohteen muissa tiloissa.

Tiedotamme tilanteen etenemisestä Kuopaksen nettisivujen kautta.

Vuokrat nousevat vuodelle 2016 (27.10.2015)

Vuokrat nousevat keskimäärin 2,95 prosenttia neliöltä tammikuun alusta alkaen. Asukkaille on toimitettu uudet vuokralaskut ja Kuopas ilmoittaa vuokranmuutoksesta suoraan Kelaan. Vuokrankorotus johtuu nousevista hoitokustannuksista, korjauskuluista ja pääomakuluista.

Lähes kaikissa hoitokustannuksissa tapahtuu vuosittain pientä nousua, joka vastaavasti nostavat Kuopaksella kustannuksia. Vuonna 2016 nousee kaukolämmön kustannukset 5 % (arvio), veden ja jäteveden 6 % sekä jätehuollon 5 %.

Asunnot kuluvat käytössä ja kevyen huoltoremontin lisäksi on aika ajoin remontoitava koko asunto, jotta se voi tuntua kodilta uudelle asukkaalle. Huoneistoremonttien lisäksi tehdään jatkuvasti kylpyhuoneremontteja, joilla päivitetään kylppärit tämän päivän asumistasoon. Korjauskustannuksiin sisältyy PTS- eli pitkän tähtäimen suunnitelman vuoden 2016 mukaiset korjaukset. Korjauskustannukset ovat iso osa kokonaiskustannuksia.

Kiinteistöjen rakentamista rahoitetaan ottamalla lainoja, jotka on lyhennettävä ja joista maksetaan rahoituskuluja.

Vuodelle 2015 Kuopas ei nostanut vuokria.

Kolmas Pyörä: Huoltomies käy asunnoissa vesivuodon takia (27.10.2015)

Kolmannessa Pyörässä (Pyöräkatu 7) huoltomies kiertää asuntoja mahdollisen vesivuodon takia. Asunnoissa käydään yleisavaimella.

Tilanteen äkillisyyden vuoksi emme ole voineet olla yhteydessä asukkaisiin etukäteen. Pahoittelemme tarkistuksesta mahdollisesta aiheutuvaa haittaa.

Asuntotilanne 12.8.2015 (12.8.2015)

Syyslukukauden alkuun on vielä muutamia vapaita asuntoja jäljellä. Lähetämme koko ajan tarjouksia ja asuntotilanne muuttuu päivittäin. Emme valitettavasti pysty antamaan väliaikatietoja hakemuksesi edistymisestä tai mahdollisesta odotusajasta. Jos olet valmis ottamaan asunnon vastaan heti mistä tahansa kohteesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puh. 020 710 9740 ma-pe klo 10–15 tai asiakaspalvelu@kuopas.fi

Asuntohakemus kannattaa edelleen jättää nettisivuillamme. Sataman F-talon peruskorjauksessa on valmistumassa syksyn aikana 12 yksiötä, joihin hakemisesta tiedotamme myöhemmin lisää.

Työstämme asuntohakemuksia (3.7.2015)

Olemme saaneet paljon asuntohakemuksia ja työstämme niitä parhaillaan. Lähetämme asuntotarjouksen sähköpostilla.

Hakemusten käsittely vie runsaasti aikaa, joten asiakaspalvelussamme on ajoittain ruuhkaa. Yhteydenottosi asiakaspalveluun ei nopeuta hakemuksesi käsittelyä.

Tarjoamme asuntoa heinäkuusta alkaen. Hyväksymällä tarjouksen varmistat asuntosi syksyksi. Jos et kuitenkaan vastaanota tarjottua asuntoa, ilmoita siitä mahdollisimman pian sähköpostilla asiakaspalvelu@kuopas.fi.

Nuppineulassa pyykkituvan ja kuivaushuoneen remontti (30.6.2015)

Nuppineulan C-portaan pyykkitupa ja kuivaushuone ovat käytettävissä 3.7.2015 alkaen.

D-portaan pyykkituvan ja kuivaushuoneen remontti aloitetaan tiistaina 2.7.2015 klo 7. Pyykkitupa ja kuivaushuone eivät ole käytettävissä remontin aikana. Kaikki henkilökohtaiset tavarat tulee hakea pois D-portaan pyykkituvasta ja kuivaushuoneesta viimeistään 1.7.2015.

Remontin kestosta ja valmistumisesta tiedotetaan Kuopaksen nettisivujen kautta.

I- ja C-portaan pesutuvat ovat normaalisti käytössä.

Asukastoimnan käynnistyminen (19.5.2015)

Hei Kuopas-asukas!

Oletko joskus miettinyt, miten viihtyisit paremmin Kuopaksella? Onko sinulla ideoita, miten Kuopaksen asunnoista ja pihoista voisi tehdä kotoisampia? Tilaisuutesi on tullut!

Olemme käynnistämässä Kuopaksen asukastoimikuntaa. Asukastoimikunta on vapaamuotoinen ryhmä ihmisiä, joita kiinnostaa parantaa asumisviihtyvyyttä. Toimikuntaan voivat osallistua kaikki Kuopaksella tällä hetkellä asuvat henkilöt huolimatta siitä, onko opiskelija vai ei. Toimikuntaan kuuluminen ei sinällään velvoita mihinkään, mutta toki hyvä olisi, jos toimintaan saataisiin jatkuvuutta. Toimikunnan päätarkoituksena on tuoda asukkaiden näkökulmia ja kehitysideoita Kuopaksen tietoon.

Mikäli olet edes varovaisen innostunut asiasta, ota rohkeasti yhteyttä Anni Ylöseen (anniy@student.uef.fi) perjantaihin 29.5.2015 mennessä - pohditaan sitten yhdessä kokoontumisten sisältöä ja tahtia, jos saamme sopivasti ihmisiä kasaan. Viestiä saa levittää eteenpäin!

Takuurahojen palautukset (6.5.2015)

Takuuraha palautetaan kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä ilmoittamallesi pankkitilille, jos asunto ja siihen kuuluvat avaimet on luovutettu ajallaan normaalissa kunnossa sekä kaikki vuokrat ja muut maksut on maksettu.

Jos asuntosi vuokrasopimus päättyi huhtikuun 2015 lopussa, takuuraha palautetaan toukokuun 2015 aikana. Kysymykset takuurahojen palautuksesta viivästyttävät käsittelyä, joten otathan yhteyttä asiakaspalveluun takuurahan palautuksesta vain epäselvissä tilanteissa.

Kaapeli-tv verkon päivitys 27.4.2015! (27.4.2015)

DNA päivittää kaapeliverkon taajuuksia kaikilla verkkopaikkakunnillaan kevään ja kesän aikana. Maanantaina 27. huhtikuuta vuorossa on DNA:n Kuopion kaapeliverkko. Mikäli televisio tai digiboksi ei hae kanavia näkyviin automaattisesti, laitteelle tulee tehdä käyttöohjeen mukainen tehdasasetusten palautus. Lisätietoa löydät Dna:n sivuilta: www.dna.fi/kaapeli-tv-muutos.

Asukkaiden kokous (12.3.2015)

Asukkkaiden kokous 23.3.2015 klo 15 Kuopaksen toimistolla (Torikatu 15, Kuopio)

Kokouksessa käsitellään laki yhteishallinnosta vuokrataloissa 16.7.1990/649 mukaiset asiat.

Satamasta vuokrattavana 1h+k 43 m2 asunto 1.10.2015 alkaen! ()

Satamaan 1.10.2015 valmistuvasta peruskorjatusta suojelukohteesta vuokrattavana upea 1h+k 43 m2 asunto, soveltuu hyvin kahdelle henkilölle. Pohjakuva/vuokratiedot löytyy kohdetiedoista.

Kolmas Pyörä: B-portaan asunnoissa vesi- ja viemärikatko 9.7.2015 ()

Kohteen Kolmas Pyörä B-portaan jäteviemärille tehdään korjaustöitä 9.7.2015 klo 9-13.

Korjaustöiden ajaksi B-portaan asuntojen vedentulo katkaistaan sekä wc-laitteiden käyttö ja huuhtelu estetään. Käyttövesi- ja viemärit eivät siis ole käytettävissä katkon aikana.

Korjaustyön aikana käymme B-portaan asunnoissa. Tarvittaessa käytämme yleisavainta.

Korjaustyön kesto saattaa olla ilmoitettua lyhyempi.

Vesikatko Juontotiellä 12.2.2015 ()

Kuopion Vesi tekee huoltotöitä Juontotiellä Neulamäessä 12.2.2015 klo 18 - 24, jonka aikana vedenjakelu on poikki. Lisätietoa huoltotöistä löytyy Kuopion Veden sivuilta.

Sataman TV-lähetyksissä ongelmia ()

Sataman alueen TV-lähetyksissä on häiriöitä. Ongelma on tiedossa DNA:lla ja vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriötä.

Vesijohtoverkostojen huuhtelua Niiralan alueella! ()

Mustinlammen alueella huuhdellaan vesijohtoverkostoja !

Kuopion vesi huuhtelee vesijohtoverkostoja Kuopion Mustinlammen alueella 5.10 - 8.10.2015 klo 22 - 06 välisenä aikana. Lisätietoa löydät oheisesta linkistä: http://www.kuopio.fi/web/kuopion-vesi/uutisia?