Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Sain asuntotarjouksen Kuopakselta. Mitä sitten?

Vahvistaakseen tarjouksen hakijan tulee maksaa takuuraha eräpäivään mennessä. Eräpäivään mennessä maksettu takuuraha on esivuokrasopimus, jolla hakija on sitoutunut ottamaan vastaan asunnon tarjouksessa olleesta päivämäärästä alkaen ja jonka jälkeen irtisanomisaika on kalenterikuukausi.

Takuuraha on soluhuoneesta 250 €, yksiöstä ja perheasunnosta 400 €. Takuuraha palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli vuokrat on maksettu, avain/avaimet palautettu, asunto siisti ja normaalissa kunnossa.

Takuurahan tultua Kuopaksen tilille, voit kirjautua allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Hanki mobiilivarmenne operaattoriltasi ajoissa, että voit tehdä sähököisen sopimuksen, kun saat tarjouskirjeen asunnosta. Lisätietoa löydät nettisivuiltamme kohdasta Asukkaalle - Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään joko toistaiseksi voimassaolevaksi tai määräaikaiseksi.

Perheasunnon sopimuksen allekirjoittavat molemmat puolisot. Toinen osapuoli allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti, ja hän on velvollinen ottamaan puolison allekirjoituksen sopimukselle.

Jos vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä ja sitä ei ole tehty sähköisesti ja vain toinen noutaa avaimen, tulee hänellä olla valtakirja toiselta osapuolelta vuokrasopimuksen allekirjoittamista ja avainten noutoa varten. 

Alle 18-vuotiailta vaaditaan vuokrasopimuksen tekohetkellä vanhempien hyväksyminen ja takaus vuokrasuhteesta johtuvien velvoitteiden hoitamisesta.

Mikäli perut tarjouksen, hakemuksesi ei jää voimaan. Jos haluat edelleen jatkaa asunnon hakua, tulee sinun tehdä uusi hakemus. Tällöin jonotus alkaa alusta. Varsinkin syksyllä asunnonhakijoita on paljon. Suosituimpia kohteita ovat keskustan ja sen lähistön kohteet ja huoneistotyypeistä yksiöt. Yksiöihin jonotusaika on yleensä reilusti yli vuosi.

Katso myös: