Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Kuopas-asukkaan opas

Kohteesta toiseen

Kuopas haluaa huolehtia asukkaistaan myös elämäntilanteen muuttuessa. Perheen kasvaessa tai pienentyessä, opiskelupaikan muuttuessa tai muissa muuttuvissa olosuhteissa voit hakea asunnonvaihtoa toiseen muuttuvan tilanteen kannalta sinulle paremmin sopivaan opiskelija-asuntoon.

Toiveesi pyritään ottamaan huomioon, jos vain sopivia asuntoja on tarjolla ja esimerkiksi terveydellisistä syistä sinua paremmalle sijalle sijoittuvia hakijoita ei ole samaan asuntoon.

Muistathan, että perheasunnossa vastuu huoneistosta ja sen vuokrasta on erotilanteessakin yhteinen niin kauan, kuin yhdessä allekirjoitettu vuokrasopimus on voimassa. Poismuuttavan puolison tulee irtisanoa itsensä, jolloin vastuu päättyy irtisanomisajan päättyessä.

Asunnon vaihdon ehtona on aina, että kaikki velvoitteet asuntoyhteisöä kohtaan on hoidettu. Vaihtajilla ei hyväksytä vuokrarästejä.

Irtisanomisaika on myös vaihtajilla yksi täysi kalenterikuukausi.

Asunnon muutto tulee tehdä uuden vuokrasopimuksen alkamispäivänä klo 12 mennessä, mikäli asuntoa tarjotaan sinulle irtisanomisajan puitteissa. Tuolloin vanha asunto tulee olla siivottuna ja avain palautettuna toimistollemme.  Vanhasta asunnosta tulee aina tehdä kirjallinen irtisanomisilmoitus, joka tulee palauttaa toimistollemme tarjouksen eräpäivään mennessä.

Inttiin, ulkomaille opiskelemaan?

Päästessäsi opiskelija-asuntoon olet saanut asumisoikeuden opiskelusi ajaksi ja säilytät tämän oikeuden myös armeijan tai opiskeluusi liittyvän harjoittelun tai opintojen suorittamisen ulkomailla ajan.

Harjoittelun tms. lyhytkestoisen poissaolon ajaksi Kuopas voi myöntää sinulle edelleenvuokrausluvan jollekin toiselle opiskelijalle, jolloin voit jättää kalusteesi väliaikaisen asukkaan käyttöön. Vuokratessasi asuntoasi edelleen olet päävuokralaisena vastuussa kaikista asuntoasi koskevista asioista myös edelleenvuokrausajalta.

Kaikista väliaikaiseen poissaoloon liittyvistä seikoista saat tarkemmat ohjeet asuntotoimistosta. Noudata vuokrasopimuksesi pykäliä ja asuntoyhteisön ohjeita. Se on taatusti joustavin, turvallisin ja edullisin tapa hoitaa tämäkin asia.