Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Kuopas-asukkaan opas

Sauna, pyykkituvat ja autopaikat

Sauna

Asuntokohteissa on useita saunoja, joissa on kerran viikossa ilmainen ns. lenkkisauna. Lenkkisaunan ajan voit varmistaa saunan ovessa olevasta saunalistasta.

Toki voit varata Kuopaksen toimistosta myös oman viikoittaisen saunavuoron. Saunamme ovat tilavia, nykyaikaisia ja ne pidetään hyvässä kunnossa oman huoltomme toimesta. Lista saunavuoroista on saunan oven ulkopuolella. Oman saunavuoron voi varata toimiston asukaspalvelusta sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@kuopas.fi. Saunavuoroissa pyrimme aina välttämään turhaa energiankulutusta välttämällä tyhjien saunavuorojen syntymistä.

Siisteys on saunan olemus, eli jokainen käyttäjä on vastuussa saunan siististä ja asianmukaisesta käytöstä. Muista siis pestä käyttämäsi saunatilat, huuhdella penkit ja lattia jne. Ylenpalttinen veden käyttö löylyhuoneessa ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska tällä tavoin puupaneelien ja lauteiden elinikä lyhenee huomattavasti.

Katso myös:

Pyykkitupa ja kuivaushuone

Lähes jokaisessa asuntokohteessa on oma pyykkitupa ja pyykinkuivaustilat sekä nykyaikaiset pesu- ja kuivauskoneet, joiden ohjeet, varausjärjestelmät jne. löydät pesutuvasta. Pyykkituvat on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 07.00 - 21.00, (pyykkituvan ovet toimii sähkölukoilla). Torikadulla asunnoissa on pesukoneet.

Pesuajan voit varata etukäteen pesutuvan käyttöaikoina – näin säilyy järjestys ja sopu. Pyykkituvan ulko-ovi on syytä pitää aina lukittuna, jottei tiloihin pääse ulkopuolisia. Kuopas ei korvaa pesutiloista hävinneitä vaatteita.

Pyykkituvan käyttökustannukset sisältyvät vuokraan. Koneita kannattaa siis käyttää taloudellisesti. Yhden vaatekappaleen pesu isossa koneessa ei sitä ole.

Käytä kaikkia koneita käyttöohjeiden mukaan ja tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Oikea käyttö pitää laitteet kunnossa ja siisteinä. Kannattaa muistaa, että ylenpalttinen pesuaineen käyttö ei tee vaatteista yhtään puhtaampia. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso tarkasti, että kaikki ottamasi vaatteet ovat omiasi.

Pyykkituvan siisteys on yhtä kuin käyttäjien siisteys. Jälkeesi tulee seuraava pyykkäri, haluat varmasti, että hänkin voi pestä pyykkinsä siisteissä tiloissa. Haethan myös kuivuneet pyykkisi mahdollisimman pian pois kuivaushuoneesta. Mikäli pyykkiä jää noutamatta kuivaushuoneeseen tai mankelihuoneeseen, toimimme löytötavaratoimiston ohjeiden mukaan, eli säilytämme niitä kolme kuukautta, jonka jälkeen ne hävitetään.

Pyykkitupien sijainnit Kuopas-kohteissa 

Autopaikat ja autojen lämmityspaikat

Autojen paikoitusalueet on varustettu sähköpistokkeilla ja joissakin kohteissa on asukkaiden varattavissa paikkoja autokatoksesta.

Autopaikkoja voit varata sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@kuopas.fi.

Autopaikan lämpötolpan avaimen voit käydä noutamassa toimistoltamme. Muistathan, että lämpötolpan kansi on pidettävä aina lukittuna, eikä auton lämmitysjohtoa saa jättää roikkumaan tolppaan ilman, että se on kytkettynä autoon. Mikäli johto jää roikkumaan on kiinteistönhoitajalla oikeus ottaa se pois.

Lämmitystolpat toimivat ajastettavalla kellolla tai ns. termotakt -järjestelmällä, eli ne kytkeytyvät päälle, kun lämpötila on pakkasen puolella ja syöttävät virtaa jaksoittain ilman lämpötilan mukaan. Sisätilalämmittimien käyttö autoissa on kiellettyä. 

Väärin pysäköidyt autot haittaavat pihan hoitoa ja saattavat estää hälytysajoneuvon pääsyn kiinteistöön. Jos et käytä autoasi, etsi sille huollon kanssa yhdessä sellainen paikka, ettei se ole esimerkiksi talvella lumitöiden esteenä.

Kun haluat luopua autopaikasta, palauta lämpötolpan avain toimistolle palautuspussissa/kirjekuoressa, jossa on nimesi ja asunnon osoite, näin autopaikka päättyy sen kuun loppuun, jolloin avain palautuu.