Kuopas - Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Kiinteistöhuolto

Remontit

Kuopas huolehtii opiskelija-asuntojen remonteista. Jos asuntosi on mielestäsi remontin tarpeessa, kaipaa paikkamaalausta tms., ota yhteyttä huoltoon. Pikkuremontteja tehdään aina tarpeen mukaan niin, että asunnot ovat mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Opiskelijataloissa harjoitetaan jatkuvan kunnossapidon periaatetta. Tämä tarkoittaa korjausten suorittamista kaikissa kohteissa aina vikojen ilmetessä esimerkiksi asukkaiden vaihtuessa.

Huoneistot tarkastetaan muuttojen yhteydessä ja tehdään tarvittavat maalaus- yms. korjaukset. Kaikkia kiinteistön muita tiloja ja laitteita hoidetaan saman periaatteen mukaan. Esimerkiksi saunatilat uusitaan säännöllisesti niiden kunnon sitä vaatiessa.

Mikäli huoneistosi jossain huoneessa tehdään remonttia, esim. kylpyhuoneessa, siirrä omat tavarasi remontin tieltä pois. Kuopas ei vastaa hävinneistä tavaroista.

Peruskorjaukset/-parannukset

Perusparannuksia ja -korjauksia tehdään rakennusten taloudellisen käyttöiän saavutettua perusparannusvaiheen. Perusparannukset tehdään aina kuntoarvioinnin perusteella ja suunnitellaan kohteittain perusparannusohjelman mukaan. Peruskuntokartoituksista ilmoitetaan asukkaille aina erikseen. Perusparannettavien kohteiden taso nostetaan uutta vastaavaksi ja tämä aiheuttaa myös sen, että vuokra perusparannuksen jälkeen on vastaavasti korkeampi. Myös yksittäisissä asunnoissa tehdyn peruskorjauksen jälkeen asunnon vuokra korotetaan vastaamaan korjauskustannuksia.

Perusparannusten ajaksi joudumme yleensä sanomaan asuntojen vuokrasopimukset irti, mikä tapahtuu lain määräaikojen puitteissa. Pyrimme aina järjestämään perusparannettavien kohteiden asukkaille vastaavan asunnon remontin ajaksi tai siitä eteenpäin toisessa opiskelija-asuntokohteessa.

Katso myös: