Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Asukkaan velvollisuudet

Asukkaan velvollisuuksiin kuuluu siivouksen ja puhtaanapidon ohella kodin pienet korjaus- ja ylläpitotyöt. Lisäksi asukas on velvollinen tarkkailemaan asunnon kuntoa ja raportoimaan vioista huollolle. Koti-irtaimiston vakuuttamisesta vastaa asukas harkintansa mukaan omalla kustannuksellaan.

Seuraavasta voit tarkistaa, mitkä asiat kuuluvat sinulle:

Parveke

Huolehdi parvekkeen siisteydestä ja puhtaudesta. Poista lumi. Tarkista myös, että vedenpoistoaukot ovat puhtaat ja avoimet.

Palovaroitin – Paloilmaisin

Yleisesti kaikissa huoneistoissa on vähintään yksi palovaroitin/huoneisto. Tarkista säännöllisesti palovaroittimien toiminta ja vaihda tarvittaessa sen paristo. Pariston hankkiminen ja vaihtaminen kuuluvat asukkaan vastuulle. Viallisen palovaroittimen vaihtaa Kuopas.

Seuraavissa kiinteistöissä on automaattinen paloilmaisinjärjestelmä: Taivaanpankontie 15, Särkiniementie 30, Satamakatu 26, Torikatu 15, Katiskaniementie 6 E-talo ja Suokatu 14. Niiden järjestelmiä ei tarvitse asukkaan huoltaa, vaan huollosta vastaa Kuopas. Lisää paloilmaisimista ja paloilmaisinjärjestelmästä täältä: Asunnon koneet ja laitteet

Märkätilojen pinnat

Tarkkaile asuntosi märkätilojen pintoja ja ilmoita havaituista vioista huoltoon.

Astianpesukone sekä pyykinpesukone

Asunnon astianpesukoneen varauskaapin irrotus ja takaisin kiinnitys sekä astianpesukoneen asennus ei kuulu Kuopaksen huollon tehtäviin. Huomioithan, että astianpesukoneen asennustyön ja koneen irrotuksen saa tehdä vain LV-alan ammattilainen. Suosittelemme aina turvakaukalon asentamista koneen alle. Koneen irrottamisen jälkeen tulee liitännät ehdottomasti tulpata asianmukaisesti vakavien vesivaurioiden välttämiseksi.

Ethän jätä astian- ja pyykinpesukonetta valvomatta päälle!

Jääkaappi ja pakastin

Tarkista ja puhdista aika ajoin jääkaapin sulamisvesiputki sekä kylmäkalusteiden lauhduttimet. Lue lisäohjeita asukkaan oppaasta.

Muista myös pakastimien ja pakastelokeroiden sulatus.

LVIS -kalusteet ja varusteet

Jos havaitset vuotoja hanoissa tai WC:ssä, ota yhteyttä huoltoon.

Puhdista säännöllisesti viemärien hajulukot ja lattiakaivot. Lisätietoa löydät asukkaan oppaasta.

Huolehdi siitä, että asunnon ilmastoinnin tulo- ja poistoventtiilit (ja poistoventtiilin suodatin) ovat puhtaat. Venttiilit ja suodattimen voi puhdistaa kostealla rätillä.

Huolehdi liesituulettimen tai -kuvun suodattimen sekä ilmastoinnin korvausilmaventtiilien suodattimien säännöllisestä puhdistuksesta.

Lamput, sytyttimet, sulakkeet

Asunnon hehkulamppujen, loisteputkien ja sytyttimien sekä sulakkeiden hankinta ja vaihtaminen kuuluu asukkaan velvollisuuksiin. Erikoisvalaisimet (esim. uuni ja jääkaappi) ilmoitetaan huoltomiehelle.