Asumisen häiriöt

Pienet häiriöt on hyvä yrittää selvittää ensin itse naapurin kanssa. Huomauta asiasta asianomaiselle joko käymällä puhumassa henkilökohtaisesti tai laittamalla kirje postilaatikkoon.

Mikäli naapurisi aiheuttaa merkittävää häiriötä tai melua yöaikaan, tee asiasta ilmoitus suoraan poliisille numeroon 112. Toimita seuraavana arkipäivänä kirjallinen valitus Kuopaksen asukaspalveluun tai lähetä täytetty lomake salattuna OmaKuopaksen kautta viestin liitteenä. Kirjoita tilanteesta mahdollisimman tarkka tapahtumakuvaus (pvm, aika ja häiriön laatu ja kesto), muista laittaa yhteystietosi ja allekirjoitus (nimettömiä valituksia emme huomioi).  Häiriöilmoituslomakkeen löydät tästä linkistä. Tekemäsi valitus käsitellään luottamuksellisesti ja yhteystietosi jäävät vain Kuopaksen tietoon. HUOM! Asukkaiden aiheuttamiin häiriötilanteisiin puuttuminen ei ole päivystäjän, vaan poliisin tehtävä!

Mitä tehdä, jos häiriöt jatkuvat?

Mikäli häiriöt jatkuvat, tee uusi kirjallinen yksilöity valitus asiakaspalveluun. Lain mukaan häiriötä aiheuttaneelle asukkaalle on annettava mahdollisuus korjata käyttäytymisensä ja siksi vuokrasopimuksen irtisanominen häiriöiden vuoksi edellyttää kolmea kirjallista valitusta.

Juridisista syistä valituksen pitää olla allekirjoitettu, sen vuoksi sähköposti ei kelpaa.