Taloudelliset ja terveydelliset haasteet

Onko sinulla haasteita vuokranmaksamisessa, tai selviytymisessä arjen haasteista?

Kuopion asumisneuvonta palvelee Kuopaksen asiakkaita. Asumisneuvonnasta saa tukea ja neuvoja, jos sinulla on vuokranmaksuvaikeuksia, häätöuhka tai olet saanut huomautuksen asunnon huonosta hoidosta. Voit olla yhteydessä myös muissa asumiseen liittyvissä asioissa.

Asumisneuvojat löydät osoitteesta Puijonkatu 45. Tavoitat heidät myös puhelimitse 050-339 4295 / 050-352 0886 tai sähköpostilla asumisneuvonta@puijola.net.

Lue lisää asumisneuvonnasta Facebookista @avainasumisneuvonta (https://www.facebook.com/avainasumisneuvonta/)

Talousneuvola on yksi Oikeusministeriön Ennakoivan talousneuvonnan hankkeen uusista toimintatavoista. Talousneuvolassa annetaan kansalaisille matalan kynnyksen moniammatillista talousneuvontaa ilman ajanvarausta. Talousneuvolassa etsitään yhdessä ratkaisuja isoon tai pieneen taloushuoleen. Asiakkaan palvelu Talousneuvolassa on anonyymiä.

Kuopion Talousneuvola on avoinna maanantaisin kello 12─15. Kuopion Talousneuvolan asiantuntijat tavoittaa numerosta 050 4344 027. Kuopion Talousneuvolassa ovat mukana talous- ja velkaneuvoja, ulosoton asiantuntija, Setlementti Puijolan Avain-asumisneuvoja, Kuopion kaupungin sosiaalityöntekijä ja työllisyyspalveluiden asiantuntija.

Tuntuu.fi -sivustolta löydät tietoa ja tukea nuoren aikuisen  hyvinvoinnin eri osa-alueille:

Opiskelijoiden terveyspalvelut

Opiskelijoiden terveyspalveluista Kuopiossa saat tietoa täältä: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS

Mikäli opiskelusi hidastuvat terveyteen liittyvien asioiden johdosta, otamme sen huomioon opintosuorituksia tarkastaessamme. Voit lukea asiasta lisää täältä: Asumisoikeus

Oletko kokenut kriisin ja tarvitset akuuttia apua?

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksessä työskennellään 24/7, ja toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti, ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.
Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 7183930 (ei tekstiviestejä). Tässä linkki sosiaalipäivystykseen.

Kriisitilanteissa tukea voit löytää myös valtakunnallisesta kriisipuhelimesta täältä: Valtakunnallinen kriisipuhelin.

Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.