Jälleenvuokraus tai alivuokraus

Jälleenvuokraus

Työharjoittelun, vaihto ulkomailla tai kesän (kesä-elokuu) ajaksi voit jälleenvuokrata asuntosi/huoneesi. Työharjoittelun tai ulkomailla tapahtuvan vaihdon aikana tulee asukkaan olla opiskelija. Kesän (kesä-elokuu) aikana asukas voi olla myös muu kuin opiskelija. Työharjoittelusta sekä vaihdosta ulkomailla tulee toimittaa todistus jälleenvuokraussopimuksen liitteeksi. Huomioithan, että poikasoluhuonetta ei voi jälleenvuokrata tytölle, eikä tyttösoluhuonetta pojalle.

Jälleenvuokrauksesta tulee tehdä sopimus oheisella lomakkeella: Jälleenvuokraussopimus.

Vuokra jälleenvuokrauksessa ei saa olla suurempi, kuin vuokra Kuopakselle. Jälleenvuokraus Airbnb:n kautta on kielletty.

Alivuokraus

Alivuokraus tulee kyseeseen, kun haluat vuokrata osan asunnostasi toiselle osapuolelle. Sitä tarvitaan esimerkiksi, kun vuokraat perhekolmion yhdessä kaverisi kanssa. Tällöin olet päävuokralainen, ja kaverisi on alivuokralaisesi.

Tässä pohja alivuokraussopimukseen: Alivuokraussopimus

Huomioitavaa jälleenvuokraamisessa ja alivuokraamisessa

Huomioithan, että ARA:n (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) vuokranmääritysohjeen mukaisesti et voi periä jälleen- tai alivuokralaiseltasi korkeampaa vuokraa, kuin mitä omassa vuokrasopimuksessasi on määritelty. Suosittelemme myös aina, että edellytät alivuokralaiseltasi kotivakuutuksen ottamista, vaikka jälleenvuokraussopimus olisikin lyhytaikainen.

Vuokratessasi asuntoa edelleen olet päävuokralaisena vastuussa kaikista asuntoasi koskevista asioista myös jälleenvuokrauksen ajalta.

Sopimuksesta tulee toimittaa yksi kappale Kuopakselle ennen vuokrasuhteen alkua. Mikäli vuokrauksessa ei toimita annettujen ohjeiden mukaisesti, voi Kuopas perua jälleenvuokraus- tai alisopimuksen.

Vuokra alivuokrausessa ei saa olla suurempi, kuin vuokra Kuopakselle. Alivuokraus Airbnb:n kautta on kielletty.