Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Asunnon vaihtaminen

Kuopas haluaa huolehtia asukkaistaan myös elämäntilanteen muuttuessa. Perheen kasvaessa tai pienentyessä, opiskelupaikan muuttuessa tai muissa muuttuvissa olosuhteissa voit hakea asunnonvaihtoa toiseen muuttuvan tilanteen kannalta sinulle paremmin sopivaan opiskelija-asuntoon.

Muistathan, että perheasunnossa vastuu huoneistosta ja sen vuokrasta on erotilanteessakin yhteinen niin kauan, kuin yhdessä allekirjoitettu vuokrasopimus on voimassa. Poismuuttavan puolison tulee irtisanoa itsensä, jolloin vastuu päättyy irtisanomisajan päättyessä.

Asunnon vaihdon ehtona on aina, että kaikki velvoitteet asuntoyhteisöä kohtaan on hoidettu. Vaihtajilla ei hyväksytä vuokrarästejä.

Irtisanomisaika on myös vaihtajilla yksi täysi kalenterikuukausi. Lisää tietoa irtisanomisesta ja siihen liittyvistä velvollisuuksista täältä

Asuntojen vaihto tulee tehdä uuden vuokrasopimuksen alkamispäivänä klo 12 mennessä. Tuolloin vanha asunto tulee olla siivottuna ja avain palautettuna toimistollemme. Vanhasta asunnosta tulee aina tehdä kirjallinen irtisanomisilmoitus (jossa kuukauden irtisanomisaika), joka tulee palauttaa toimistollemme tarjouksen eräpäivään mennessä.

Mikäli vaihdat asuntoa Kuopaksen sisällä ja kuukauden 1. päivä osuu viikonlopuksi tai arkipyhäksi, voit hakea avaimen kuluitta toimistoltamme 8:00-9:00 ilman erillistä ilmoitusta.

Inttiin, ulkomaille opiskelemaan?

Päästessäsi opiskelija-asuntoon olet saanut asumisoikeuden opiskelusi ajaksi ja säilytät tämän oikeuden myös armeijan tai opiskeluusi liittyvän harjoittelun tai opintojen suorittamisen ulkomailla ajan.

Harjoittelun tms. lyhytkestoisen poissaolon ajaksi Kuopas voi myöntää sinulle jälleenvuokrausluvan jollekin toiselle opiskelijalle, jolloin voit jättää kalusteesi väliaikaisen asukkaan käyttöön. Vuokratessasi asuntoasi edelleen olet päävuokralaisena vastuussa kaikista asuntoasi koskevista asioista myös edelleenvuokrausajalta.

Kaikista väliaikaiseen poissaoloon liittyvistä seikoista saat tarkemmat ohjeet asuntotoimistosta. Noudata vuokrasopimuksesi pykäliä ja asuntoyhteisön ohjeita. Se on taatusti joustavin, turvallisin ja edullisin tapa hoitaa tämäkin asia.