Remontit, korjaustyöt ja asennukset

Remontit

Kuopas huolehtii opiskelija-asuntojen remonteista. Jos asuntosi on mielestäsi remontin tarpeessa, kaipaa paikkamaalausta tms., ota yhteyttä huoltoon. Pikkuremontteja tehdään aina tarpeen mukaan niin, että asunnot ovat mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Opiskelijataloissa harjoitetaan jatkuvan kunnossapidon periaatetta. Tämä tarkoittaa korjausten suorittamista kaikissa kohteissa aina vikojen ilmetessä esimerkiksi asukkaiden vaihtuessa.

Huoneistot tarkastetaan muuttojen yhteydessä ja tehdään tarvittavat maalaus- yms. korjaukset. Kaikkia kiinteistön muita tiloja ja laitteita hoidetaan saman periaatteen mukaan. Esimerkiksi saunatilat uusitaan säännöllisesti niiden kunnon sitä vaatiessa.

Toivomme asukkaidemme käyttävän lattialla seisovia kalusteita, kiinnittävän taulut huoneiden katonrajassa oleviin ripustuslistoihin ja välttämään kaikenlaisia seinäkiinnityksiä.
Kaikki rakenteisiin tapahtuvat kiinnitykset, poraukset, maalaukset muutokset jne. ovat pääsääntöisesti kiellettyjä ja poikkeustapauksissa on aina kysyttävä lupa Kuopaksen huollolta.

Peruskorjaukset/-parannukset

Perusparannuksia ja -korjauksia tehdään rakennusten taloudellisen käyttöiän saavutettua perusparannusvaiheen. Perusparannukset tehdään aina kuntoarvioinnin perusteella ja suunnitellaan kohteittain perusparannusohjelman mukaan. Peruskuntokartoituksista ilmoitetaan asukkaille aina erikseen. Perusparannettavien kohteiden taso nostetaan uutta vastaavaksi ja tämä aiheuttaa myös sen, että vuokra perusparannuksen jälkeen on vastaavasti korkeampi. Myös yksittäisissä asunnoissa tehdyn peruskorjauksen jälkeen asunnon vuokra korotetaan vastaamaan korjauskustannuksia.

Perusparannusten ajaksi joudumme yleensä sanomaan asuntojen vuokrasopimukset irti, mikä tapahtuu lain määräaikojen puitteissa. Pyrimme aina järjestämään perusparannettavien kohteiden asukkaille vastaavan asunnon remontin ajaksi tai siitä eteenpäin toisessa opiskelija-asuntokohteessa.

Omat korjaustyöt

Omia remontteja ei asunnoissa saa tehdä. Mikäli poikkeuksia myönnetään, niihin on aina oltava Kuopaksen kirjallinen lupa ja yhteisesti sovitut työohjeet.

Muistilista ehdottomasti kielletyistä toimenpiteistä:

  • Asukas ei saa tehdä asunnossa rakenteellisia muutoksia tai maalaustöitä ilman erillistä lupaa.
  • llmastointiventtiilejä ei saa itse säätää, koska tämä sekoittaa koko talon ilmastoinnin ja voi aiheuttaa kosteus- ja terveyshaittoja.
  • Patteriventtiileitä ei saa itse säätää tai ilmata samasta syystä kuin ilmastointiakaan.
  • Sähkölaitteisiin ei ole syytä puuttua, sillä useimmat sähköasennustyöt ovat luvanvaraisia ja niitä saa tehdä vain asennusoikeudet omaava sähkömies.
  • Atk- ja antennirasioiden korjailu on kielletty, siitä voi aiheutua häiriöitä verkkoon.
  • Astianpesukonetta ei saa asentaa itse, sillä astianpesukoneen asennustyön ja koneen irrotuksen saa tehdä vain LV-alan ammattilainen.

Astianpesukone sekä pyykinpesukone

Asunnon astianpesukoneen varauskaapin irrotus ja takaisin kiinnitys sekä astianpesukoneen asennus ei kuulu Kuopaksen huollon tehtäviin. Huomioithan, että astianpesukoneen asennustyön ja koneen irrotuksen saa tehdä vain LV-alan ammattilainen. Astianpesukoneen alle tulee aina asentaa turvakaukalo. Jos olet sopinut astianpesukoneen myymisestä seuraavalle asukkaalle poismuuttaessasi, tulee todistus tai kuitti astianpesukoneen asennuksesta antaa uudelle asukkaalle. Huolehdittehan yhdessä, että astianpesukoneen varauskaappi on tallessa koneen ollessa jo asennettuna. Koneen irrottamisen jälkeen tulee liitännät ehdottomasti tulpata asianmukaisesti vakavien vesivaurioiden välttämiseksi. Suosittelemme ammattilaisen käyttöä myös pyykinpesukoneen asentamisessa.

Mikäli ostat astianpesukoneen aiemmalta asukkaalta, huolehdi, että saat todistuksen/kuitin asennuksesta koneen mukana. Mikäli et saa kuittia, varmista koneen asianmukainen asennus LVI-alan ammattilaiselta. Ostaessasi astianpesukoneen aiemmalta vuokralaiselta, olet vastuussa koneesta. Kotivakuutus kannattaa aina hankkia, varsinkin kun käytössä on astianpesukone tai pyykinpesukone. Ethän jätä astian- ja pyykinpesukonetta valvomatta päälle!

Jos seuraava vuokralainen ei halua astianpesukonetta asuntoonsa sinun poismuuttaessasi, vastuullasi on huolehtia koneen poisvienti ja varauskaapin kiinnitys paikalleen. Poismuuttavan asukkaan vastuulla on siis viedä astianpesukone tai pyykinpesukone pois asunnosta poismuuttaessaan.