Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Solussa asumisen pelisäännöt

Viihdy ja anna toisten viihtyä

Ole kuin kotonasi, mutta huomioi kämppäkaverisi ja naapurisi. Opiskelija-asuminen on yhteistoimintaa ja kavereiden huomioimista. Järjestyssäännöt ja muut ohjeet on tarkoitettu noudatettavaksi yhteistyön sujumiseksi. Käyttämällä maalaisjärkeä ja kuuntelemalla myös muiden mielipiteitä asumisen vuorovaikutustilanteissa voit itse vaikuttaa positiivisesti omaan ja asuntoyhteisösi viihtyvyyteen.

Solussa asuminen – yhteiset pelisäännöt

Solu on yhteisö, jossa pelisäännöt luodaan yhdessä. Hyvä yhteistyö alkaa esittelystä. Kerro kämppäkavereillesi kuka olet ja mistä tulet, mitä opiskelet ja mitä toivot asumiseltasi. Uutta kämppäkaveria neuvotaan aina mielellään talon tavoille.

Vastuu yhteisestä kämpästä perustuu yhteisvastuun periaatteelle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että toisten laiminlyönnit eivät oikeuta sinua laiminlyömään omia velvollisuuksiasi yhteisistä asioista.

Eläintenpito on sallittu yhteisasumisessa vain kaikkien asukkaiden luvalla. Ilmoita asukaspalveluun ja kämppäkavereillesi, jos sinulla on eläimiä tai jos olet allerginen. Tupakointi on ehdottomasti kielletty kaikissa soluasunnoissa.

Soluasuntojen yhteinen keittiö, eteinen, WC ja kylpyhuone on pidettävä yhdessä puhtaana. Toisen omaisuutta tulee myös kunnioittaa.

Ja kun juhlitaan ja pyydetään vieraita, on huomioitava myös kämppäkavereiden ja naapureiden viihtyminen, opiskelurauha jne. Huomaavaisuus on kunnon opiskelija-asukkaan perushyve.

Poika- tai tyttöystävät voivat vierailla soluhuoneistoissa, kunhan lupa on kysytty myös muilta soluasukeilta. Yöpymisistä tulee sopia aina erikseen, eikä yöpyminen saa olla viikottaista.

Erimielisyyksistä selviää sovittelemalla

Mikäli asumisesi häiriintyy, pyri ensin puhumaan asioista asianomaisten kanssa. Nimettömät kirjeet tai hyökkäävä käytös tuottavat harvoin tulosta. Mikäli häiriöt jatkuvat, voit tehdä asukaspalveluun kirjallisen allekirjoitetun valituksen.

Lue ohjeita asumisen häiriötilanteisiin täältä: Asumisen häiriöt