Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Vakuusraha

Eräpäivään mennessä maksettu vakuusraha on esivuokrasopimus, jonka jälkeen irtisanomisaika on kalenterikuukausi. Vakuusraha on asukkaan takuu siitä, että hän huolehtii velvollisuuksistaan ja hoitaa asuntoaan hyvin. Vuokrasopimuksen päätyttyä voi vuokranantaja periä vakuusrahasta esimerkiksi asukkaan aiheuttamien vaurioiden tai ylimääräisen siivouksen aiheuttamat kulut. Mikäli asunto on kunnossa ja kaikki velvoitteet hoidettu, palautetaan vakuusraha asukkaan irtisanomisilmoituksessa ilmoittamalle pankkitilille viimeistään kuukauden päästä vuokrasopimuksen loppumisesta.

Mikäli teet irtisanomisesi ennen kuun 15. päivää, sopimuksesi on vakuudenpalautusprosessissa ensimmäisten joukossa, jolloin vakuusraha palautuu yleensä jo kahden viikon sisällä muutostasi.

Huom! Lain mukaan vakuusrahaa ei voi koskaan käyttää vuokrasuhteen päättyessä viimeiseen vuokran kuittaamiseen. Tästä syystä viimeisen vuokran maksamatta jättäminen käynnistää aina normaalin perintäprosessin, jonka kustannukset tulevat asukkaan maksettavaksi.