Vuokran maksaminen ja käyttömaksut

Käyttömaksu peritään mm. sähkön, autopaikan ja saunan käytöstä. Kuopaksen vuokran ja muiden maksujen eräpäivä on normaalisti kuun 5. päivä.

Vuokranmaksupäivä ja maksutiedot ovat ilmoitettu vuokrasopimuksessa. Viitenumero löytyy sopimukselta nimellä vakioviite. Paperinen vuokranmaksulasku lähetetään ainoastaan silloin, jos korotamme vuokraasi. Muussa tapauksessa voit käyttää vuokrasopimuksessasi olevia maksutietoja. Käytä maksaessasi aina viitettä, se nopeuttaa maksun käsittelyä ja ehkäisee virheitä ja tarkista myös, että maksamasi summa on oikein. Säilytä maksukuitit/tiliotteesi tositteena maksetusta vuokrasta.

Maksamaton vuokra

Vuokrarästi on kallista lainaa. Mikäli vuokranmaksu viivästyy, perinnästä vastaa perintätoimisto (Intrum), joka perii asukkaalta kulloinkin voimassa olevan viivästyskoron ja perimiskulut. Rästiin jääneet vuokrat voivat johtaa asunnon hallintaoikeuden menettämiseen ja luottotietoihin tulevista merkinnöistä voi tulevaisuudessa olla vakavaa haittaa. Perheasunnon vuokrasta vastaavat puolisot yhteisvastuullisesti siinäkin tapauksessa, että toinen muuttaa asunnosta pois eikä irtisanomista ole tehty.

Maksusuunnitelman teko on mahdollista vasta laskun siirryttyä perintään eli maksumuistutuksen eräpäivän jälkeen. Maksusuunnitelma tehdään perintätoimiston kanssa.

Vuokra myöhässä

Mikäli vuokra on myöhässä, etkä ole saanut vielä kirjettä Intrumilta, voit maksaa vuokran Kuopaksen tilille. Jos kirje tulee, maksa Intrumille maksuohjeiden mukaisesti. Mikäli maksoit vuokran Kuopaksen tilille, ja kirje tulee sen jälkee, sinun tulee maksaa viivästyskorko ja muistutusmaksu Intrumille. Mikäli olet epävarma em. maksujen määrästä, voit olla yhteydessä Intrumin asiakaspalveluun.

Sopimuksen muutosmaksu

Sopimuksen muutosmaksu peritään perhesuhteiden muuttuessa, esimerkiksi silloin, kun asuntoon muuttaa tyttö- tai poikaystävä tai vastaavasti perheasunnosta toinen osapuoli muuttaa pois toisen jäädessä asuntoon asumaan. Sopimuksen ensimmäinen muutos on maksuton, seuraavista perimme 50€/muutos.