Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Vuokrasopimus

Allekirjoittaessasi vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta, vuokrasopimuksen ehtoja ja kaikkia asuntoyhteisön ohjeita.

Muista, että vuokrasopimus on tehty juuri sinulle ja määrättyyn asuntoon. Opiskelija-asuntoyhteisöissä vuokraoikeuden edellytys on opiskelu. Opiskelutiedot tarkastetaan määräajoin.

Yleensä opiskelijan vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi ja asukas irtisanoo sen itse opiskelujen päätyttyä ja/tai vaihtaessaan asuntoa. Irtisanomisaika asukkaan puolelta on yksi kalenterikuukausi ja se lasketaan aina irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun. Opiskelujen päättyminen on irtisanomisperuste myös vuokranantajan tekemälle irtisanomiselle. Vuokranantajan irtisanomisaika on kolme tai kuusi kuukautta asumisajasta riippuen.

Määräaikaisia sopimuksia voidaan tehdä lyhytaikaisiin vuokrasuhteisiin, jatkosopimuksiksi opiskelun päätyttyä, kesäasukkaille jne. Määräaika on aina molempia osapuolia sitova, eli määräaikaista sopimusta ei voi sanoa irti kesken sopimuskauden.

Laki ja asuntoyhteisön ohjeet määrittelevät myös asunnon luovuttamisesta kolmannelle osapuolelle. Opiskelija-asunnon edelleenvuokraus on luvallista vain Kuopaksen suostumuksella. Pyrimme tällä tavoin turvaamaan kaikkien asiakkaidemme oikeudenmukaisen kohtelun ja mahdollisuuden opiskelija-asunnossa asumiseen. Luvaton edelleenvuokraustoiminta ja ulkopuolisten majoittaminen voi aiheuttaa vuokrasopimuksesi purkamisen ja taloudellisia seuraamuksia.

Avaintenluovutus asukkaiden välillä

Mikäli asunnon vaihto tapahtuu toimiston aukioloajan ulkopuolella, voi uusi asukas tehdä poismuuttavan asukkaan kanssa asunnon avaimen luovutuksesta kirjallisen sopimuksen, jossa sovitaan kyseisen asunnon osalta kuka luovuttaa kenelle ja kuinka monta avainta. Tarkemmat ohjeet löytyvät avaintenluovutussopimukselta, luethan sopimuksen huolella.

Avaintenluovutussopimuksen löydät tästä linkistä.