Yhteiset tilat

Rappukäytävä

Yhteisistä tiloista rappukäytävä on eniten asukkaiden käytössä. Jos ajattelet sitä omana eteisenäsi, niin huomaat, että siistin yleiskuvan säilymiseksi kannattaa tehdä itsekin jotain. Normaali siisti liikkuminen, kalusteiden ja laitteiden huolellinen käyttö ja ohjeet myös lapsille riittävät yleensä yhdessä siivoojan kanssa pitämään tilat esittelykelpoisessa kunnossa. Rappukäytävä ei myöskään ole säilytystila. Lukossa olevat ja pysyvät ulko-ovet ovat osa talojemme turvallisuutta.

llmoitustaulut

Ilmoitustaulu on Kuopaksen virallinen ilmoituskanava. Ilmoitustaululla ovat jatkuvasti voimassa olevat vakioilmoitukset ja ajankohtaiset ilmoitukset erikseen. Ilmoitustaulun ylläpidosta huolehtivat huoltomiehet. Seuraa myös uutisia nettisivuiltamme.

Yhteiset säilytystilat ja varastokopit tavaroille

Ulkoiluvälineille, lastenvaunuille ja polkupyörille on jokaisessa kohteessa omat säilytystilat ja muille varastoitaville tavaroille on osassa kiinteistöjä huoneistokohtaiset häkkikomerot kellarikerroksessa. Näissä tiloissa ei saa säilyttää paloturvallisuutta vaarantavia tavaroita kuten: mopoja, akkuja, polttoaineita jne. Kotivakuutuksella vakuutat myös varastotiloissa olevan omaisuuden. Huomioithan kuitenkin, ettei varastotiloissa suositella säilytettävän mitään arvokasta omaisuutta. Varastossa säilytettävät tavarat suositellaan myös säilytettävän 10 cm lattiarajan yläpuolella mahdollisten vesivahinkojen vuoksi. Kiinteistön omistajalla ei ole korvausvelvollisuutta, mikäli vesivahinko johtuu tulvaveden/pohjaveden noususta. Lisätietoa korvausmenettelystä saat vakuutusyhtiöltäsi. Kaiken irtotavaran säilyttäminen muissa yhteistiloissa on kielletty. Siististi hoidettuihin ja järjestyksessä oleviin varastoihin myös mahtuu enemmän tavaraa ja, mikä tärkeintä, ne saa sieltä myös helposti käyttöön. Kuopas ei vastaa kaatopaikoille siirrettävistä tavaroista, jotka on varastoitu niille kuulumattomiin paikkoihin.

Lue oman talosi varastokopista ohjeet varastokoppien varaamiseen.

Kerhohuone

Opiskelijataloissa on kerhohuoneita Kuopaksen asukkaiden yhteiseen käyttöön. Kerhohuoneet ovat avoimesti asukkaiden käytettävissä, käytöstä tulee kuitenkin aina sopia Kuopaksen kanssa. Käytössä on aina muistettava huomaavaisuus muita asukkaita kohtaan ja klo 22.00 tilat tulee olla tyhjät ja siivottu.

Parveke

Parveke on osa asuntoasi, mutta avoimena tilana se vaikuttaa muiden asumisviihtyvyyteen. Kunnioitathan hiljaisuutta myös parvekkeella. Parvekkeella grillaaminen on kielletty pelastusviranomaisten suositusten mukaisesti. Myös tupakointi on kielletty kaikilla Kuopaksen parvekkeilla.

Piha-alueet, leikkipaikat, grillit

Opiskelijatalojen pihamaat on suunniteltu palvelemaan viihtyisää opiskelija-asumista. Pihaa kannattaa ajatella myös osana omaa asuntoa, jolloin sen kuntoon kiinnittää ehkä paremmin huomiota. Piha ei ole vain autojen parkkialue, jolle on myös varattu oma alueensa, vaan aktiivinen toimintapaikka niin aikuisille kuin lapsillekin. Leikkivälineet ovat lapsille ja grillit yms. aikuisille, käytettäväksi siististi ja naapureita kunnioittaen. Pihakalusteet eivät ole polttopuita. Avotulen teko taajama-alueilla on kielletty, eli grillissä käytetään grillihiiliä ja kaikki roskat viedään asianmukaisesti roskikseen. Pihan ilmettä voivat asukkaat parantaa pihatalkoilla ja istutuksia yms. hankittaessa on asuntoyhteisömme varmasti mukana asukkaiden hankkeissa. Pihojen puhtaanapidosta ja viheralueiden ja istutusten hoidosta huolehtii ISS-palvelut. Asukkaat voivat auttaa piha-alueiden kunnossapidossa huolehtimalla omista tavaroistaan, kunnioittamalla herkkiä kasveja ja viheralueita jne. Autonjäljet eivät kuulu nurmikolle eikä pihakäytävä ole auton parkkipaikka.

Postilaatikot

Kuopaksen kohteissa on yhteen paikkaan kootut talokohtaiset postilaatikostot, joten postinjakelu tapahtuu niihin. Postilaatikko aukeaa asuntosi avaimella. Postin häiriöttömän perille tulon varmistaa ajan tasalla olevat osoitetiedot. Postilaatikot pitää tyhjentää myös ilmaisjakelupostista, jotta posti mahtuu laatikoihin.

Asuntoalueella liikkuminen

Moottoriajoneuvolla liikkuminen ja pysäköinti pihateillä, sisäpihoilla ja kävelyteillä on kielletty muilta paitsi muuttajilta. Koska useat pihat ovat sokkeloisia ja kävelyteillä ja sisäpihoilla liikkuu paljon pieniä lapsia, on myös polkupyöräilijöiden noudatettava suurta varovaisuutta asuntoalueella. Myös muuttokuormia kuljetettaessa on muistettava, että nurmialueet eivät ole ajoväyliä ja kaikki ylimääräiset pysäköinnit haittaavat muuta liikennettä ja huoltotöitä. Liikennejärjestelyt on tehty kaikkien parhaaksi. Erityisesti kotieläinten ulkoiluttamisessa on piha-alueilla oltava huomaavainen muita asukkaita kohtaan. Lemmikkieläinten kakat eivät kuulu pihapiiriin. Eläinten on tehtävä tarpeensa sinne, missä ne eivät häiritse ulkoilijoita ja muita luonnossa liikkujia. Parasta olisi kuitenkin kerätä kakat pois välittömästi ja laittaa ne jäteastioihin tai komposteihin.

Liikenneyhteydet

Opiskelija-asunnot on pyritty suunnittelemaan hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja lähelle oppilaitoksia. Näin on syntynyt asunto-alueita eri oppilaitosten opiskelijoiden tarpeisiin ja myös keskustakohteita keskustan palveluja arvostaville. Julkisen liikenteen aikataulut ja reittitiedot saa paikalliselta liikenneyhtiöltä.

Kuopion Liikenne