Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Asunnonhakulomake

Ohjeita asuntohakemuksen täyttämiseen

Hakijalla voi olla kerrallaan vain yksi asuntohakemus Kuopaksella. Yhdellä hakemuksella voi kuitenkin hakea useita erilaisia asuntoja. Soluhuonetta hakiessa tulee muistaa tehdä hakuvalinta tyttösolu tai poikasolu, jotta hakemus listautuu asuntojonoon. Hakemus on voimassa 4 kuukautta. Saat muistutusviestin hakemuksen uusimisesta viikkoa ennen vanhentumista, jossa on myös linkki hakemuksen uusimista varten. Asuntoa voi hakea vasta, kun opiskelupaikka on varmistunut. Mikäli hakemus on tehty etukäteen, hakemukselle ei tarjota asuntoa.

Jos olet akuutissa asunnontarpeessa, hae myös soluasuntoa. Yksiötä varten täytyy yleensä jonottaa puolesta vuodesta vuoteen.

Tarjoamme kesäaikana kaikki asunnot heinäkuusta alkaen, vaikka asunnontarpeesi olisi 1.8. tai 1.9. Kesällä emme suuresta hakijamäärästä johtuen voi valitettavasti toteuttaa hakijan tarkempia toiveita asunnon suhteen.

Mahdolliset aiemmin jättämäsi hakemukset vanhenevat hakemuksen jättämisen myötä automaattisesti.

Kimppahakemus kaverin tai kavereiden kanssa

Kimppa-asuntoa voi hakea yhden tai useamman kaverin kanssa. Kimppa-asunnon haussa jokaisella hakijalla tulee olla oma Kimppahakemus ja hakijoiden tulee ilmoittaa mukana muuttavien kimppahakijoiden nimet ja sähköpostiosoitteet hakemuksen ”Kimppahakija” kohdassa. Jos esim. kolme henkilöä hakee kimppa-asuntoa, tulee siitä jättää kolme eri Kimppahakemusta, joissa jokaisessa on kahden mukana muuttavan tiedot.

Mitä asuntoja Kuopaksella on vapaana?

Syksyllä kaikki asuntomme ovat pääosin vuokrattuja. Keväällä ja kesän aikana meillä on usein heti vapaana kaksioita, kolmioita ja soluasuntoja. Yksiöihin joutuu jonottamaan yleensä aina noin 6kk-12kk, riippuen alueesta. Niirala ja keskusta ovat alueita, joissa on pitkä jonotusaika.

Alueiden ja kohteiden valitseminen

Valittuasi toivomasi hakukriteerit ja suoritettuasi kohdehaun saat haun tulokseksi luettelon olemassa olevista kriteerisi täyttävistä asunnoista. Haun tulokset eivät kuitenkaan välttämättä ole vapaana.

Mikäli lisäät hakemukseesi alueen, mutta et valitse siltä alueelta mitään tiettyjä asuntoja, haet kaikkiin sen alueen kohteisiin muiden hakukriteeriesi mukaisesti (huoneistotyyppi, koko ja vuokra). Mikäli kuitenkin valitset alueelta yksittäisiä asuntoja, voit saada tarjouksen vain valitsemiisi asuntoihin. Mikäli asunnontarpeesi on suuri, asuntoja ei kannata valita hakemukseen erikseen, vaan kannattaa vaan hakea tiettyjä asuntotyyppejä tietyiltä alueilta.

Esimerkki 1: Valitset hakemukseesi Niiralan ja Puijonlaakson, muttet valitse yhtäkään tiettyä asuntoa näiltä alueilta. Tällöin tarjoamme sinulle kaikkia asuntoja Niiralasta ja Puijonlaaksosta, ottaen toki huomioon muut rajoituksesi, kuten huonelukumäärän, neliömäärän ja vuokran.

Esimerkki 2: Valitset hakemukseesi Niiralan ja Puijonlaakson, ja lisäksi valitset Niiralasta yhden yksiön. Tällöin tarjoamme sinulle kaikkia asuntoja Puijonlaaksosta (muiden rajoitusten mukaan), mutta Niiralasta tarjoamme vain sitä valitsemaasi yksiötä, kunhan se vapautuu ja olet jonossa ensimmäisenä.

Mikäli meillä ei ole hakemaasi asuntotyyppiä tarjolla, saatamme tarjota mahdollisimman samanlaista asuntoa sen sijasta. Mikäli et ota vastaan asuntoa, joka ei vastaa hakemustasi joltain osa-alueeltaan (muuttopäivä, asuntotyyppi, vuokra, alue), hakemuksesi pysyy voimassa, vaikka et ottaisi tarjousta vastaan.

Muistathan irtisanoa nykyisen Kuopas-asuntosi, ennenkuin teet sopimuksen uudesta. Noudatamme yhden kuukauden irtisanomisaikaa myös sisäisten asuntovaihtajien kohdalla. Irtisanomisaika on voimassa myös purettavista ja myydyistä kohteista hakevilla asunnonvaihtajilla.

Aloita hakemuksen täyttäminen

Hakemus avautuu uuteen ikkunaan.