Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Asunnonhakulomake

Ohjeita hakemuksen täyttämiseen

Hakijalla voi olla kerrallaan vain yksi hakemus Kuopaksella. Hakemuksella voi kuitenkin olla useita eri asuntoja, esim. yksiöhakemus ja kolmen hengen soluhakemus. Soluhuonetta hakiessa tulee muistaa tehdä hakuvalinta tyttösolu tai poikasolu, jotta hakemus listautuu asuntojonoon. Hakemus on voimassa 4 kuukautta ja se on haluttaessa uusittava lähettämällä vapaamuotoinen pyyntö sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@kuopas.fi.

Jos olet akuutissa asunnontarpeessa, hae myös soluasuntoa. Yksiötä varten täytyy yleensä jonottaa puolesta vuodesta vuoteen.

Tarjoamme kesäaikana kaikki asunnot heinäkuusta alkaen, vaikka asunnontarpeesi olisi 1.8. tai 1.9. Vuokrasopimus ei kuitenkaan ala takautuvasti. Kesällä emme suuresta hakijamäärästä johtuen voi valitettavasti toteuttaa hakijan tarkempia toiveita asunnon suhteen.

Mahdolliset aiemmin jättämäsi hakemukset vanhenevat hakemuksen jättämisen myötä automaattisesti. Kimppa-asunnon haussa jokaisella hakijalla tulee olla oma hakemus.

Valittuasi toivomasi hakukriteerit ja suoritettuasi kohdehaun saat haun tulokseksi luettelon olemassa olevista kriteerisi täyttävistä asunnoista. Haun tulokset eivät kuitenkaan välttämättä ole vapaana. Haun tuloksesta voit valita ne kohteet, joihin lähetät meille hakemuksen.

Kimppahakemus kaverin tai kavereiden kanssa

Kimppa-asuntoa voi hakea yhden tai useamman kaverin kanssa. Kimppa-asunnon haussa jokaisella hakijalla tulee olla oma Kimppahakemus ja hakijoiden tulee ilmoittaa mukana muuttavien kimppahakijoiden nimet ja sähköpostiosoitteet hakemuksen ”Kimppahakija” kohdassa. Jos esim. kolme henkilöä hakee kimppa-asuntoa, tulee siitä jättää kolme eri Kimppahakemusta, joissa jokaisessa on kahden mukana muuttavan tiedot.

Alueiden ja kohteiden valitseminen

Mikäli lisäät hakemukseesi alueen, mutta et valitse siltä alueelta mitään tiettyjä asuntoja, haet kaikkiin sen alueen kohteisiin muiden hakukriteeriesi mukaisesti (huoneistotyyppi, koko ja vuokra). Mikäli kuitenkin valitset alueelta yksittäisiä asuntoja, voit saada tarjouksen vain valitsemiisi asuntoihin.

Esimerkki 1: Valitset hakemukseesi Niiralan ja Puijonlaakson, muttet valitse yhtäkään tiettyä asuntoa näiltä alueilta. Tällöin tarjoamme sinulle kaikkia asuntoja Niiralasta ja Puijonlaaksosta, ottaen toki huomioon muut rajoituksesi, kuten huonelukumäärän, neliömäärän ja vuokran.

Esimerkki 2: Valitset hakemukseesi Niiralan ja Puijonlaakson, ja lisäksi valitset Niiralasta yhden yksiön. Tällöin tarjoamme sinulle kaikkia asuntoja Puijonlaaksosta (muiden rajoitusten mukaan), mutta Niiralasta tarjoamme vain sitä valitsemaasi yksiötä, kunhan se vapautuu.

Mikäli meillä ei ole hakemaasi asuntotyyppiä tarjolla, saatamme tarjota mahdollisimman samanlaista asuntoa sen sijasta. Mikäli et ota vastaan asuntoa, joka ei vastaa hakemustasi joltain osa-alueeltaan (muuttopäivä, asuntotyyppi, alue), hakemuksesi pysyy voimassa, vaikka et ottaisi tarjousta vastaan.

Muistathan irtisanoa nykyisen Kuopas-asuntosi, ennenkuin teet sopimuksen uudesta. Noudatamme yhden kuukauden irtisanomisaikaa myös sisäisten asuntovaihtajien kohdalla. Irtisanomisaika on voimassa myös purettavista ja myydyistä kohteista hakevilla asunnonvaihtajilla.

Aloita hakemuksen täyttäminen

Hakemus avautuu uuteen ikkunaan.