Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Asuntohakemus

Lue nämä ohjeet ennen asuntohakemuksen täyttämistä Kuopaksen vuokra-asuntoihin

  • Soluhuonetta hakiessa tulee valitse tyttösolu tai poikasolu, jotta hakemus listautuu asuntojonoon.
  • Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Muistutusviesti uusimislinkillä lähetetään sähköpostiisi viikkoa ennen hakemuksen vanhenemista.
  • Asuntoa voi hakea vasta, kun opiskelupaikka on varmistunut.
  • Mikäli olet akuutissa asunnontarpeessa, hae myös soluasuntoa. Yksiötä varten täytyy yleensä jonottaa puolesta vuodesta vuoteen.
  • Mahdolliset aiemmin jättämäsi hakemukset vanhenevat hakemuksen jättämisen myötä automaattisesti.

Syksyisin Kuopioon muuttaa suuri määrä uusia opiskelijoita. Tästä syystä asunnontarjoamisessa on ruuhkaa kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun. Tällä aikavälillä tarjoamme pääosan asunnoista jo heinäkuusta alkaen, vaikka asunnontarpeesi alkaisikin 1.8. tai 1.9. Heinäkuussa, elokuussa tai syyskuussa alkaviin sopimuksiin emme suuresta hakijamäärästä johtuen kykene välttämättä tarjoamaan täysin hakemustasi vastaavaa kohdetta. Mikäli hakemusta vastaavaa kohdetta ei ole, yritämme tarjota vastaavaa asuntoa.

Kimppahakemus kaverin tai kavereiden kanssa

Kimppa-asuntoa voi hakea yhden tai useamman kaverin kanssa. Kimppa-asunnon haussa jokaisella hakijalla tulee olla oma Kimppahakemus ja hakijoiden tulee ilmoittaa mukana muuttavien kimppahakijoiden nimet ja sähköpostiosoitteet hakemuksen ”Kimppahakija” kohdassa. Jos esim. kolme henkilöä hakee kimppa-asuntoa, tulee siitä jättää kolme eri Kimppahakemusta, joissa jokaisessa on kahden mukana muuttavan tiedot.

Mitä asuntoja Kuopaksella on vapaana?

Syksyllä kaikki asuntomme ovat pääosin vuokrattuja. Keväällä ja kesän aikana meillä on usein heti vapaana kaksioita, kolmioita ja soluasuntoja. Yksiöihin joutuu jonottamaan yleensä aina noin 6kk-12kk, riippuen alueesta. Niirala ja keskusta ovat alueita, joissa on pitkä jonotusaika.

Alueiden ja kohteiden valitseminen

Mikäli lisäät hakemukseesi alueen, mutta et valitse siltä alueelta mitään tiettyjä kohteita, haet kaikkiin sen alueen kohteisiin muiden hakukriteeriesi mukaisesti (huoneistotyyppi, koko ja vuokra). Mikäli kuitenkin valitset alueelta yksittäisiä kohteita, voit saada tarjouksen vain valitsemiisi kohteisiin siltä alueelta.

Esimerkki 1: Valitset hakemukseesi Niiralan ja Puijonlaakson, muttet valitse yhtäkään tiettyä asuntoa näiltä alueilta. Tällöin tarjoamme sinulle kaikkia asuntoja Niiralasta ja Puijonlaaksosta, ottaen toki huomioon muut rajoituksesi, kuten huonelukumäärän, neliömäärän ja vuokran.

Esimerkki 2: Valitset hakemukseesi Niiralan ja Puijonlaakson, ja lisäksi valitset Niiralasta 28,5 m2 yksiön. Tällöin tarjoamme sinulle kaikkia asuntoja Puijonlaaksosta (muiden rajoitusten mukaan), mutta Niiralasta tarjoamme vain sitä valitsemaasi yksiötä, kunhan se vapautuu ja olet jonossa ensimmäisenä.

Mikäli meillä ei ole hakemaasi asuntotyyppiä tarjolla, saatamme kuitenkin tarjota mahdollisimman samanlaista asuntoa sen sijasta. Mikäli et ota vastaan asuntoa, joka ei vastaa hakemustasi joltain osa-alueeltaan (muuttopäivä, asuntotyyppi, vuokra, alue), hakemuksesi pysyy voimassa, vaikka et ottaisi tarjousta vastaan. Muista kuitenkin siinäkin tapauksessa ilmoittaa meille, ettet ota asuntoa vastaan. Mikäli emme saa mitään vastausta, hakemus poistuu voimasta automaattisesti.

Muistathan irtisanoa nykyisen Kuopas-asuntosi, ennenkuin teet sopimuksen uudesta. Noudatamme yhden kuukauden irtisanomisaikaa myös sisäisten asuntovaihtajien kohdalla. Irtisanomisaika on voimassa myös purettavista ja myydyistä kohteista hakevilla asunnonvaihtajilla.

Aloita hakemuksen täyttäminen

Hakemus avautuu uuteen ikkunaan.