Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Vuokrasopimus

Allekirjoittaessasi vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta, vuokrasopimuksen ehtoja ja kaikkia asuntoyhteisön ohjeita.

Muista, että vuokrasopimus on tehty juuri sinulle ja määrättyyn asuntoon. Opiskelija-asuntoyhteisöissä vuokraoikeuden edellytys on opiskelu. Opiskelutiedot tarkastetaan määräajoin.

Yleensä opiskelijan vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi ja asukas irtisanoo sen itse opiskelujen päätyttyä ja/tai vaihtaessaan asuntoa. Irtisanomisaika asukkaan puolelta on yksi kalenterikuukausi ja se lasketaan aina irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun. Opiskelujen päättyminen on irtisanomisperuste myös vuokranantajan tekemälle irtisanomiselle. Vuokranantajan irtisanomisaika on kolme tai kuusi kuukautta asumisajasta riippuen.

Määräaikaisia sopimuksia voidaan tehdä lyhytaikaisiin vuokrasuhteisiin, jatkosopimuksiksi opiskelun päätyttyä, kesäasukkaille jne. Määräaika on aina molempia osapuolia sitova, eli määräaikaista sopimusta ei voi sanoa irti kesken sopimuskauden.

Sähköinen allekirjoitus

Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti nettipankkitunnuksia käyttäen. Lähetämme sinulle sähköpostilla ohjeet tunnistautumiseen, kun olemme vastaanottaneet vakuusrahasi. Muistathan tulostaa vuokrasopimuksen, tarvitset sitä Kelaa varten hakiessasi asumistukea. Kaikkien sopimusosapuolten on allekirjoitettava sopimus sähköisesti.

Mikäli asukkaalla ei ole käytössään nettipankkia, allekirjoitetaan sopimus perinteiseen tapaan paperilla esimerkiksi avaimia noudettaessa.

Alaikäisen vuokralaisen on annettava omavelkainen takaus vanhempien allekirjoitettavaksi. Ilman takausta sopimus ei tule voimaan. Lomake on täytettävä ja palautettava viimeistään ennen sopimuksen alkamista sähköpostiimme: asiakaspalvelu@kuopas.fi