Asuntokatsaus 10/2022

Tervetuloa lukemaan Kuopaksen lokakuun 2022 asuntokatsausta!

Asuntokatsauksessa käydään kevyesti läpi Kuopaksen vapaiden asuntojen tilanne. Asuntokatsauksessa käydään läpi sekä yksiöiden että muidenkin asuntotyyppien hakutilanteet. Kurkkaa alareunasta myös vapaiden asuntojen vinkit, joissa nostamme muutamia mielenkiintoisia vaihtoehtoja esille!

Asuntohausta löydät kaikkien kohteiden vapaat ja lisäksi seuraavien kuukausien aikana vapautuvat asunnot heti kohteen esittelyn alapuolelta:

Avaa Asuntohaku

Yksiöiden hakutilanne:

Asukasvalintaan ja asunnon saamisen nopeuteen vaikuttaa aina ARA:n sääntöjen mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys, varallisuus ja pysyvät kuukausittaiset tulot. Jonotuspaikkoja Kuopaksella ei ole.

Muiden vapaiden/vapautuvien asuntojen tilanne:

Vapaita soluja: 5
1.11. tai 1.12. vapautuvat solut: 60

Vapaita kaksioita: 0
1.11. tai 1.12. vapautuvat kaksiot: 0

Vapaita kolmioita: 2
1.11. tai 1.12. vapautuvat kolmiot: 2

Vapaiden asuntojen vinkit:

Torikatu, 1h+tk, Torikatu 15-17

Kulttuurihistoriallisesti arvokas suojelukohde, joka on peruskorjattu ja sijaitsee aivan keskustassa. Tämä asunto sopii kokonsa puolesta myös kahdelle henkilölle, sillä neliöitä siinä on 46,5 m²! Huoneistoissa on säilytetty koristeena vuosisadan alun kaakeliuunit ja jokaisessa asunnossa on lisäksi pyykinpesukone. Pihapiirissä on myös kesäisin palveleva torikuja myymälöineen. Kesällä auki olevan torikujan kahvilan terassi sijoittuu kohteen pihaan. Keskeisen sijainnin vuoksi palvelut ovat aivan lähellä.

Pikku-Hermanni, 3h+k+parveke, Haapaniementie 24

Keskustan tuntumassa Kallaveden rannalla sijaitseva viihtyisä asuntoalue. Kohteen asunnoista näkymät Kallavedelle. Kohteesta keskustaan vajaa kilometri. Kohteella on kuntoiluhuone, jota asukkaat voivat käyttää. Alueella on ala-aste, päiväkoti, kuntosali, ravintoloita, ruokakauppoja ja erikoisliikkeitä. Siikarannan elämyskeskuksen palvelut alle kahden kilometrin päässä (Huippu Center, Kuopion Saana, HopLop yms.). Väinölänniemen urheilukentälle ja uimarannalle matkaa vajaa kilometri. Talvella jäällä on hiihtoladut ja luistelureitti.

*Esimerkkikuva kohteesta*