Pikku-Pietarin Torikuja on suljettu kesällä 2019

PIKKU-PIETARIN TORIKUJA SULJETTU KESÄLLÄ 2019

Pikku-Pietarin Torikujan viereisellä tontilla olevan rakennustyömaan (As Oy Kuopion Aapelin tupa, ent. Voiportti) vuoksi Pikku-Pietarin Torikuja ei ole avoinna kesällä 2019.

Torikujan yrittäjien mukaan työmaasta aiheutuu paitsi esteettistä, myös konkreettista haittaa aittapuotien liiketoiminnalle ja asiakkaiden viihtyvyydelle. Työmaa-alue sulkee kulkureittejä, rakentamisesta aiheutuva melu ja pauke häiritsevät jokapäiväistä toimintaa eikä Torikujan ideologia rauhallisena miljöönä ja ”mualiman tunnelmallisimpana kauppapaikkana” toteudu rakennustyömaan aikana. Ilmassa kulkevasta rakennuspölystä on merkittävää haittaa myös puotien ja kahvilan myytäville tuotteille. Torikujan puotien ikkunat ja ovet on voitava pitää auki, sillä muutoin vanhat hirsiaitat lämpenevät liikaa. Myös Torikujan viehättävyys perustuu siihen, että kuja, puodit ja kahvila muodostavat avoimen ja kutsuvan miljöön ihmisten kuljettavaksi.
Pikku-Pietarin Torikujan yrittäjät ovat päätyneet tähän ratkaisuun, sillä aiempina kesinä lähitonteilla olleet työmaat ovat jo aiheuttaneet samankaltaisia ongelmia Torikujalla. Nyt käynnissä oleva työmaa on suoraan kiinni Torikujan seinämuurissa, joten ongelmilta ei voi välttyä.

Tavoitteena on saada Torikuja auki kesäksi 2020 tai työmaatilanteesta riippuen jo jouluna 2019.

Useiden Torikujalla toimivien pienyrittäjien persoonallisia tuotteita on silti saatavilla kesällä Kuopion alueelta. Lisätietoa netistä, linkit yrittäjien sivuille löytyvät osoitteesta www.pikkupietarintorikuja.fi.

Lisätietoja:

Pikku-Pietarin Torikujan yrittäjien puolesta

Eetu Tikkanen / Tallikahvila
040 195 0344
eetu.tikkanen@iltalypsy.com