Sähköisiä yhteiskäyttöautoja Kuopaksen asukkaille

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy tarjoaa asukkailleen yhdessä PlanBil Oy:n kanssa 10.8.2020 lähtien käyttöön sähköisen yhteiskäyttöauton. Autoja tuodaan aluksi yksi kappale Niiralaan, mutta palvelua on tarkoitus laajentaa alkukokeilun jälkeen myös muille asuinalueille. Kaikki Kuopaksen asukkaat saavat käyttää autoa asuinalueestaan riippumatta.

Yhteiskäyttösähköautosta Kuopaksella on jo kokemusta. Uudessa 2018 valmistuneessa Samoilija-kohteessa kokeilu sähköautosta oli kiitelty ja yhteisautoilua on lisäksi tutkittu sisäisesti erityisellä kyselyllä. Kuopiossa on palvelulle selvästi kysyntää. Kuopakselle muutama vuosi sitten Kuopion kaupungin myöntämässä Vuoden Kiertotalousteko 2018 -palkinnossa yhteiskäyttöautolla oli myös tärkeä rooli.

Yhteiskäyttösähköauto on Kuopakselle ekologisuuden innoittama palvelu, joka tarjoaa asukkaille kestävän ja helpon tavan autoilla opiskelukaupungissaan. Sähköautolla voit hakea viikon ostokset isosta ostoskeskuksesta tai noutaa kaverin juna-asemalta sateisena päivänä. Sähköautoa ei tarvitse tankata, vaan se palautetaan samalle latausasemalle ajon jälkeen. Auton käyttö maksaa 7 euroa tunnilta tai 59 euroa vuorokaudelta.

Autoon rekisteröidytään ja sitä vuokrataan PlanBil:n tarjoaman verkkopalvelun kautta, esimerkiksi tietokoneella tai millä tahansa mobiililaitteella. Auto palautetaan lähtöpaikkaansa vuokrauksen jälkeen. Sähköautoa pestään sisältä ja ulkoa säännöllisesti, eli se on aina mukava ottaa käyttöön. Vuokrausluvan saamiseen vaaditaan Kuopaksen vuokrasopimus ja voimassa oleva ajokortti. Autolla pääsee täydellä akulla noin 300 kilometriä ja kuluthan kannattaa tietenkin jakaa käyttämällä autoa kavereiden kanssa yhtä aikaa.

Lisää tietoa: https://www.kuopas.fi/asukkaille/yhteiskayttoautot/