Irtisanominen ja valmistuminen

Irtisanominen

Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa on vuokralaisen irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Määräaikaista vuokrasopimusta ei tarvitse irtisanoa erikseen.

Esimerkki: Jos irtisanot sopimuksesi tammikuun aikana, sopimus loppuu helmikuun viimeisenä päivänä. Muuttopäivä on kuitenkin sopimuksen päättymispäivää seuraava arkipäivä.

Mikäli teet irtisanomisesi ennen kuun 15. päivää, sopimuksesi on vakuudenpalautusprosessissa ensimmäisten joukossa, jolloin vakuusraha palautuu yleensä jo kahden viikon sisällä vuokrasopimuksesi loppumisesta.

Täytä irtisanomisilmoitus

Irtisanomisilmoitus avautuu uuteen ikkunaan.

Irtisanomisessa pyydämme lupaa yhteystietojesi antamiselle seuraavalle asukkaalle asunnon vilkaisua varten. Sopivan ajan sovitte tietenkin yhdessä. Toivomme kovasti, että annatte siihen luvan, sillä se tekee asuntosi vuokraamisesta sekä meille että seuraavalle asukkaalle suuresti helpommaksi.

Mikäli asukkaalla ei ole mahdollista tehdä irtisanomista pankkien nettipankkitunnuksilla, täytyy toimistoltamme saatava tai seuraavasta linkistä ladattava irtisanomislomake palauttaa allekirjoitettuna Kuopakselle sähköisesti tai toimistolle, myös toimiston postilaatikko käy. Ladattavan irtisanomislomakkeen löydät tästä: Vuokrasopimuksen irtisanominen -lomake.

Perhe- ja ns. kimppa-asunnoissa molempien/kaikkien vuokralaisten on allekirjoitettava irtisanomisilmoitus. Kummankin tulee myös ilmoittaa sama vakuudenpalautustili irtisanomisessa.

Autopaikan irtisanominen sähköisesti

Oman kohteesi pihalta sinulle vuokrattu autopaikka irtisanoutuu automaattisesti, kun irtisanot vuokrasopimuksesi.

Mikäli autopaikkasi on vuokrattu sinulle toisen kohteen pihalta: Kun etenet sähköisessä irtisanomisessa kohtaan sopimusvalinta, huomaat siinä listattuna kotiosoitteesi lisäksi autopaikkasi erillisenä sopimuksena. Irtisano ensin toinen sopimus. Sen jälkeen palaa irtisanomisen alkuun, ja irti sano myös toinen sopimus.