Irtisanominen ja valmistuminen

Irtisanominen

Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa on vuokralaisen irtisanomisaika yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Määräaikaista vuokrasopimusta ei tarvitse irtisanoa erikseen.

Esimerkki: Jos irtisanot sopimuksesi tammikuun aikana, sopimus loppuu helmikuun viimeisenä päivänä.

Mikäli teet irtisanomisesi ennen kuun 15. päivää, sopimuksesi on vakuudenpalautusprosessissa ensimmäisten joukossa, jolloin vakuusraha palautuu yleensä jo kahden viikon sisällä vuokrasopimuksesi loppumisesta.

Täytä irtisanomisilmoitus

Irtisanomisilmoitus avautuu uuteen ikkunaan.

Irtisanomisessa pyydämme lupaa yhteystietojesi antamiselle seuraavalle asukkaalle asunnon vilkaisua varten. Sopivan ajan sovitte tietenkin yhdessä. Toivomme kovasti, että annatte siihen luvan, sillä se tekee asuntosi vuokraamisesta sekä meille että seuraavalle asukkaalle suuresti helpommaksi.

Mikäli asukkaalla ei ole mahdollista tehdä irtisanomista pankkien nettipankkitunnuksilla, täytyy toimistoltamme saatava tai seuraavasta linkistä ladattava irtisanomislomake palauttaa allekirjoitettuna Kuopakselle sähköisesti tai toimistolle, myös toimiston postilaatikko käy. Ladattavan irtisanomislomakkeen löydät tästä: Vuokrasopimuksen irtisanominen -lomake.

Perhe- ja ns. kimppa-asunnoissa molempien/kaikkien vuokralaisten on allekirjoitettava irtisanomisilmoitus. Kummankin tulee myös ilmoittaa sama vakuudenpalautustili irtisanomisessa.

Autopaikan irtisanominen sähköisesti

Oman kohteesi pihalta sinulle vuokrattu autopaikka irtisanoutuu automaattisesti, kun irtisanot vuokrasopimuksesi.

Mikäli autopaikkasi on vuokrattu sinulle toisen kohteen pihalta: Kun etenet sähköisessä irtisanomisessa kohtaan sopimusvalinta, huomaat siinä listattuna kotiosoitteesi lisäksi autopaikkasi erillisenä sopimuksena. Irtisano ensin toinen sopimus. Sen jälkeen palaa irtisanomisen alkuun, ja irti sano myös toinen sopimus.

Valmistutko kohta tai olet jo valmistunut?

Vuokralainen on velvollinen itse ilmoittamaan opintojensa päättymisestä. Voit tulla vierailemaan toimistollamme tai lähettää meille sähköpostin asiasta. Lähtökohtaisesti Kuopas irtisanoo opinnoista valmistuneen asukkaan lainmukaisen kolmen (alle vuoden pituinen sopimus) tai kuuden (yli vuoden pituinen sopimus) kuukauden irtisanomisajalla. Asukas voi myös itse irtisanoa sopimuksensa heti tai myöhemmin kuukauden irtisanomisajalla, vaikka Kuopas irtisanoisikin sopimuksen ensin.

Muutatko Kuopaksen asunnosta toiseen Kuopaksen asuntoon?

Irtisanomisessa noudatamme AHVL:n mukaista yhden kuukauden irtisanomisaikaa, myös sisäisten vaihtajien kohdalla. Yhden kuukauden irtisanomisaika on aina voimassa myös purettavista tai Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n myymistä kohteista vaihtavien asukkaiden kohdalla. Ennen tarjouksen vahvistamista ja sopimuksen tekemistä varmistathan, että olet irtisanonut vanhan asuntosi ja ettet joudu maksamaan kahden asunnon vuokraa päällekkäin vasten tarkoitustasi. Mikäli olet esimerkiksi irtisanonut vanhan asuntosi huhtikuun aikana, vuokrasopimuksesi ja vuokranmaksuvelvollisuutesi jatkuvat toukokuun loppuun saakka.

Vuokranantajan irtisanoessa irtisanomisaika on kuusi kalenterikuukautta, jos vuokrasopimus on kestänyt vähintään yhden vuoden, ja kolme kalenterikuukautta, jos vuokrasopimus on kestänyt alle yhden vuoden.

Määräaikainen vuokrasopimus päättyy siihen merkityn sopimuskauden umpeuduttua ilman erillistä irtisanomista.

Muistathan, että mahdollinen vaihtohakemuksesi poistetaan irtisanomisen yhteydessä. Noudatamme aina edellä kerrottuja lainmukaisia irtisanomisaikoja.