Asuntohakemus, vuokrat ja kohteet

Lue ohjeet ja hae vuokra-asuntoa opiskelijoille Kuopiossa Kuopakselta!

Ensimmäisenä tekona kannattaa lukea Asunnonhakijan pikaopas. Pikaoppaan lukemisen jälkeen sinulla on kaikki tarvittavat tiedot Asuntohaun käyttämiseen ja hakemuksen täyttämiseen. Asuntohausta löydät myös kohteiden esittelyt. Nähdään pian!

Avaa Asuntohaku

Asuntohaku avautuu uuteen ikkunaan.

Mitä Kuopaksen vuokra-asunnoissa asuminen Kuopiossa maksaa?

Pidämme asunnoista ja asukkaista hyvän huolen. Opiskelijoille tarkoitetuissa vuokra-asunnoissa Kuopiossa on monenlaisia ja eri hintaisia vaihtoehtoja opiskelijoiden erilaisiin tarpeisiin.

Kuopaksen vuokra-asuntokanta on valtion asuntolainoittamaa ns. ARA-asuntoja, joissa vuokrat pysyvät matalina omakustannusperiaatteen takia. Toisin sanoen tulojen on katettava kiinteistöjen kaikki hoito-, pääoma- ja hallintokustannukset, eli tulojen ja menojen on oltava yhtä suuret. Tämä tarkoittaa sitä, että Kuopas ei tee voittoa. Vuokran määritystä valvovat viranomaiset. Kuopaksella asut varmasti edullisesti!

Asuntotyyppien esittelyt löydät alempaa. Huomaa, että kaikkia asuntotyyppejä ei löydy kaikista kohteista.

Mitä vuokraan kuuluu?

  • Vesi ja Internet-yhteys
  • Kiinteä sähkö useimmissa kohteissa 8€/kk (soluhuone) – 18€/kk (kolmiot)
  • Pesulat ja useimmissa kohteissa lenkkisaunavuorot
  • Kiinteistönhuolto
  • Sähköinen yhteiskäyttöauto, erilaisia yhteistiloja useissa kohteissa sekä muita lisäpalveluja!

Kuopaksen kalustetut vuokra-asunnot Kuopiossa

Kalustettuja huoneita on muutamissa kohteissa (Särki, Pankkola ja Katiska), ja niitä vuokrataan pääosin kansainvälisille vaihto-opiskelijoille. Kalustetussa huoneessa on kirjoituspöytä ja pari tuolia, sänky (80 x 200 cm), hyllykkö ja petivaatteet (sis. patja, peitto ja tyyny). Kylpyhuoneissa on suihkuverho. Muissa kuin soluasunnoissa ei pääsääntöisesti ole kalusteita valmiina.

Kalustettuja huoneita on usein vapaana keväisin ja kesällä, jolloin voimme vuokrata niitä myös väliaikaista asuntoa tarvitseville, vaikka vuokraaja ei olisikaan opiskelija.

Katso kaikki kohteemme ja niiden vuokrat Asuntohausta:

Avaa Asuntohaku

Asuntohaku avautuu uuteen ikkunaan.