Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Kiinteistöhuolto

Yleistä

Kiinteistöjen huollosta vastaa Kuopaksen oma hoito-organisaatio. Huolto hoitaa yleiset kiinteistönhoitotehtävät, kuten sähkö- ja LVI-laitteiden perushuollon, yleisten tilojen kuten saunojen ja pesuloiden siivouksen sekä ulkovalaisimien ja yhteistilojen lamppujen vaihdon. Tarvittaessa käytämme yhtiömme ulkopuolisia urakoitsijoita.

Talvisin ulkoalueiden puhtaanapidosta ja liukkaudentorjunnasta vastaa ISS palvelut.

24/7 päivystyksestä huolehtii Huoltotrio-palvelut puh. 044-7640 760. Mahdollisesta oven avauksesta peritään maksu, ja maksun voit suorittaa Huoltotriolle käteisellä rahalla tai pyytää heiltä laskun. Huoltotrion perinnän hoitaa Ropo Capital.

Huollon päivystys 24/7: 044 7640 760. Soita tänne, mikäli tarvitset oven aukaisua tai asunnossasi on kiireellistä huomiota vaativa hätätapaus, kuten vesivuoto.

Vikailmoitukset

Asukkaalla on velvollisuus ilmoittaa välittömästi havaitsemistaan vioista ja puutteista. Vikailmoituksen voit täyttää täällä.

Kiireellisissä ja hätätapauksissa ilmoitukset tehdään päivystysnumeroon 044 7640 760.

Avaimet ja oven avaus

Pidä huolta avaimestasi!

Soluun ja yksiöön saat yhden avaimen, kaksioissa ja kolmioissa olet oikeutettu kahteen. Kuopaksen avaimia ei voi itse teettää lisää.

Mikäli avain jää sisälle, soita Kuopas-päivystäjälle 044 7640 760, maksu määräytyy avaushetkellä. Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Ovenavauksen voit maksaa käteisellä tai pyytää laskun.

Ovenavausmaksut 1.1.2011 alkaen:

  • ma – pe klo 07.00–15.30 35 €
  • ma – pe klo 15.30–07:00 sekä viikonloppuisin 70 € 

Mikäli avaimesi katoaa, ota yhteys Kuopas toimistoon tai Kuopas päivystäjään. Avaimen kadotessa sarjoitamme lukot uudelleen. Uudelleensarjoitus maksaa yksiöön/soluun n. 350 €, asunnon huonelukumäärien mukaan sarjoitushinta nousee. Mikäli uudelleensarjoitus ei ole mahdollista, asennamme huoneiston oveen turvalukon ja veloitamme kustannukset asukkaalta n. 350 €.

Asuntojen sisälämpötila

Kohteidemme asuntojen sisälämpötila on säädetty + 20–22°C.

Sisälämmityskausi aloitetaan elokuun aikana riippuen ulkolämpötilasta ja lopetetaan kesäkuun aikana. Jos huoneesi on kylmä, tarkista, että patteritermostaatti on aivan auki. Voit itse säätää termostaattia asteikolla. Käsittele termostaattia varoen, mikäli termostaatti on rikkoontunut liiallisen voimankäytön syynä, veloitamme asukkaalta kulujen mukaan.

Verhot patterin päällä estävät lämmön pääsyn huoneeseen. Tarkista, että patterin ja kalusteiden välissä on vähintään 20 cm tyhjää tilaa.

Mikäli edellä mainitut seikat ovat kunnossa, tee vikailmoitus.

Tutustu myös vastuunjakotaulukkoon.

Muista:

  • Ikkunassa tai seinässä olevia korvausilmaventtiilejä ei saa sulkea
  • Kuopas huolto suorittaa patterin ilmauksen
  • Varsinkin syksyllä, kun päivälämpötila kohoaa, patteri ei ole koskaan täysin kuuma.

Lue lisää sisäilmatiedotteesta tai asukkaan oppaasta!

Remontit

Kuopas huolehtii opiskelija-asuntojen remonteista. Jos asuntosi on mielestäsi remontin tarpeessa, kaipaa paikkamaalausta tms., ota yhteyttä huoltoon. Pikkuremontteja tehdään aina tarpeen mukaan niin, että asunnot ovat mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Opiskelijataloissa harjoitetaan jatkuvan kunnossapidon periaatetta. Tämä tarkoittaa korjausten suorittamista kaikissa kohteissa aina vikojen ilmetessä esimerkiksi asukkaiden vaihtuessa.

Huoneistot tarkastetaan muuttojen yhteydessä ja tehdään tarvittavat maalaus- yms. korjaukset. Kaikkia kiinteistön muita tiloja ja laitteita hoidetaan saman periaatteen mukaan. Esimerkiksi saunatilat uusitaan säännöllisesti niiden kunnon sitä vaatiessa.

Mikäli huoneistosi jossain huoneessa tehdään remonttia, esim. kylpyhuoneessa, siirrä omat tavarasi remontin tieltä pois. Kuopas ei vastaa hävinneistä tavaroista.

Peruskorjaukset/-parannukset

Perusparannuksia ja -korjauksia tehdään rakennusten taloudellisen käyttöiän saavutettua perusparannusvaiheen. Perusparannukset tehdään aina kuntoarvioinnin perusteella ja suunnitellaan kohteittain perusparannusohjelman mukaan. Peruskuntokartoituksista ilmoitetaan asukkaille aina erikseen. Perusparannettavien kohteiden taso nostetaan uutta vastaavaksi ja tämä aiheuttaa myös sen, että vuokra perusparannuksen jälkeen on vastaavasti korkeampi. Myös yksittäisissä asunnoissa tehdyn peruskorjauksen jälkeen asunnon vuokra korotetaan vastaamaan korjauskustannuksia.

Perusparannusten ajaksi joudumme yleensä sanomaan asuntojen vuokrasopimukset irti, mikä tapahtuu lain määräaikojen puitteissa. Pyrimme aina järjestämään perusparannettavien kohteiden asukkaille vastaavan asunnon remontin ajaksi tai siitä eteenpäin toisessa opiskelija-asuntokohteessa.