Kuopakselle on myönnetty Viksu Kuopio -tunnus ympäristövastuullisesta toiminnasta

Kuopion resurssiviisausohjelman ohjausryhmä myönsi Viksu Kuopio -tunnuksen Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:lle (Kuopas) osoituksena ansiokkaasta, vaikuttavasta ja näkyvästä työstä resurssiviisauden ja kiertotalouden edistämiseksi.

Seuraavassa listattuna ohjausryhmän perustelut Viksu Kuopio -tunnukseen:

  • Käytössä päästötöntä sähkö- ja lämpöenergiaa
  • Rakentamista toteutetaan suunnitelmallisesti energiatehokkuus- ja ympäristönäkökohdat huomioiden.
  • Koko kiinteistökannan lämmönsäädöt on automatisoitu etävalvontaan mikä mahdollistaa kiinteistöjen optimaalisen ja oikea-aikaisen lämmittämisen.
  • Tekoälyä on hyödynnetty energiatehokkuuden parantamiseksi mm. lämmitysjärjestelmän hallinnoinnissa ja lattialämmityksessä.
  • Kuopaksen asukkaille on ollut tarjolla yhteiskäyttöinen sähköauto vuoden 2020 syksystä lähtien ja tavoitteena on ottaa niitä käyttöön lisää.
  • Kuopas on myös laskenut oman toimintansa hiilijalanjäljen.

Tänä vuonna Viksu Kuopio -tunnuksen saivat myös Kuopion kansalaisopisto, Mestar Kuopio Oy sekä Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky). Tunnukset jakoi kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen kaupungintalon juhlasalissa tiistaina 9.11.2021.

Kuopion resurssiviisausohjelman ohjausryhmä myöntää Viksu Kuopio -tunnuksen vuosittain. Tunnukset jaetaan nyt kolmatta kertaa. Tunnuksen saajat löytyvät sivulta: kuopio.fi/viksukuopio.

Lue lisätietoja Kuopaksen ympäristövastuullisesta toiminnasta vastuullisuus-sivuiltamme: Vastuullisuus Kuopion Opiskelija-asunnoilla.