Kevään ja kesän hakuvinkit

Uusi opiskelija! Lue täältä vinkit asunnonhakuun:

Voit jättää hakemuksen heti, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan Kuopiossa.

Itse asiassa, asuntoa kannattaakin hakea mahdollisimman nopeasti vastaanotettuasi opiskelupaikan. Heinäkuussa asunnon hakeminen käy kuumimmillaan. Elo-syyskuussa Kuopioon muuttaa paljon uusia opiskelijoita, jonka vuoksi emme pysty tarjoamaan yksiöitä kaikille.

Katso alta tärkeimmät huomiot asunnonhakuun:

 • Kuopaksella ei ole jonotuspaikkoja. Asukasvalintaan ja asunnon saamisen nopeuteen vaikuttavat aina ARA:n sääntöjen mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys, pysyvät kuukausittaiset tulot ja varallisuus.
 • Keväällä ja alkukesällä soluja ja yksiöitäkin on vielä hyvin vapaana. Jos olet saanut opiskelupaikan jo keväällä tai alkukesästä ja vastaanottanut sen, asuntotarjous kannattaa ottaa heti vastaan.
 • Korkeakoulujen yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan kesäkuun alkuun mennessä ja loput tulokset viimeistään heinäkuun alussa. Yksiöt ja suosituimpien alueiden soluasunnot tarjotaan usein nopeasti heinäkuun aikana. Soluasunnotkin voivat olla vähissä jo elokuun lopulla. Hakemisessa kannattaa siis toimia nopeasti!
 • Jos olet lähettänyt jo asuntohakemuksen, mutta et ole saanut asuntotarjousta, hakukohteita kannattaa laajentaa. Hakemuksellesi valittuja kohteita ei välttämättä ole vapaana, emmekä näin ollen pysty tarjoamaan sinulle asuntoa. Mitä useammalta alueelta ja eri asuntotyyppejä olet valinnut hakemuksellesi, sitä parempi mahdollisuus sinun on saada asuntotarjous. Jos haluat muokata hakemustasi, lähetäthän uuden hakemuksen. Sinulla voi olla vain yksi hakemus kerrallaan voimassa.
 • Voit tehdä myös yleisen hakemuksen ilman varsinaisia aluevalintoja. Yleisen hakemuksen voit tehdä valitsemalla vain asuntotyypin (esim. yksiöt) hakemuksellesi. Etenkin syksyllä ja yksiöitä hakiessa kannattaa valita hakemukselle asunnot Huoneistot-kohdasta. Mikäli valitset vain vapautumassa olevan asunnon hakemuksellesi, haet pelkästään tätä yhtä kyseistä asuntoa.
 • Asuntohaussa näkyy vapautumassa olevia asuntoja. Etenkin kesällä ja alkusyksystä vapautumassa olevat yksiöt tarjotaan kuitenkin heti seuraavalle, eivätkä ne todennäköisesti ole vapaana tarjottavaksi. Jätäthän siis aina hakemuksen kaikkiin yksiöihin valitsemalla asuinalueen tai kohteen kaikki yksiötyypit.
 • Kimppa-asuntoa voi hakea kaverin kanssa. Molempien hakijoiden tulee tällöin tehdä oma hakemuksensa ja kirjata hakemuksen viimeiseen kenttään toistensa nimet. Voimme tarjota kimppa-asuntoa, mikäli kokonainen soluhuoneisto on vapaana. Myös perheasuntoja voi hakea kaverin kanssa.
 • Huomioithan, että täysi-ikäisen hakijan asioita ei voi hoitaa tai tiedustella ilman hakijan suostumusta.

 

Suunnitteletko asunnonvaihtoa?

Jos olet aloittanut opintosi jo aiemmin ja aiot hakea asuntoa Kuopakselta, huomioithan seuraavat asiat:

Syksyllä uudet opiskelijat muuttavat Kuopioon, jonka vuoksi asuntoja ei ole juurikaan vapaana. Mikäli aiot hakea asuntoa tämän vuoden aikana, suosittelemme hakemaan asuntoa ja hyväksymään asuntotarjouksen keväällä tai viimeistään alkukesästä. Vaihtoehtoisesti voit odottaa loppuvuodesta vapautuvia asuntoja.

Korkeakoulujen yhteishaun todistusvalintojen tulokset julkaistaan kesäkuun alkuun mennessä ja loput tulokset viimeistään heinäkuun alussa. Uudet opiskelijat lähettävät hakemuksiaan näihin aikoihin, jolloin jo aiemmin opintonsa aloittaneiden asuntotarjousten saaminen voi viivästyä. Asuntoja irtisanotaan eniten keväällä (ja loppuvuodesta) opintojen päättymisen yhteydessä, joka on asunnon vaihtamisen kannalta parasta aikaa.

 

Lisätietoa ohjeistamme

Kiireisimpään aikaan, etenkin heinäkuussa, asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoihin parhaamme mukaan. Löydät vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin alla olevista linkeistä:

 • Asunnonhakijan pikaopas – miten ja milloin hakemus lähetetään, ja kuinka hakuprosessi etenee.
 • Asuntotyypit – millaisia asuntoja Kuopaksella on ja mitä vuokraan sisältyy.
 • Asuntohaku – selaa kaikkia Kuopaksen asuntokohteita. Huom! Vapaana/vapautumassa näkyvät yksiöt tarjotaan usein saman päivän aikana seuraavalle, joten jos haet yksiötä, suosittelemme jättämään yleisen haun yksiöihin.
 • Asuntogalleria – kuvia asukkaidemme sisustetuista asunnoista.

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa kotiin Kuopakselle!