Sauna, pesulat ja autopaikat

Sauna

Lähes jokaisessa asuntokohteessamme on sauna, jossa on kerran viikossa ilmainen ns. lenkkisauna. Lenkkisaunan ajan voit varmistaa saunan ovessa olevasta saunalistasta.

Voit myös varata Kuopaksen toimistosta oman viikoittaisen saunavuoron. Vuoro on tunnin mittainen ja se on kerran viikossa aina samaan aikaan. Saunamme ovat tilavia, nykyaikaisia ja ne pidetään hyvässä kunnossa oman huoltomme toimesta. Lista saunavuoroista on saunan oven ulkopuolella. Oman saunavuoron voi varata toimiston asukaspalvelusta sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@kuopas.fi. Saunan ovi toimii sähkölukolla ja se aukeaa saunavuoron alettua. Saunavuoron hinta on 20€ kuukaudessa.

Pyrimme aina vähentämään turhaa energiankulutusta välttämällä yksittäisten saunavuorojen lämmittämistä. Saunavuoron varauksen minimiaika on yksi täysi kalenterikuukausi, eli yksittäisiä saunavuoroja ei voi varata. Varauksen voi aloittaa keskellä kuukautta, mutta vuoron voi tällöin perua aikaisintaan seuraavan kuukauden loppuun.

Jos haluat perua saunavuorosi, lähetäthän sähköpostia asiakaspalveluumme. Saunavuoro voidaan perua kuluvan kuukauden loppuun.

Mitä vuoroja voin varata saunaan?

1. Mikäli saunalistassa on aiempia vuoroja ja niiden vieressä on tyhjää, voit varata vain niitä vuoroja. Mikäli esimerkiksi torstain vuoro on täynnä, voit siinä tapauksessa kuitenkin avata esimerkiksi perjantain varaamalla sieltä minkä tahansa vuoron.

2. Mitä tulee tehdä, jos haluat varata saunavuoron päivältä, jolla ei ole yhtään aiempaa varausta, eikä toinen jo varauksia sisältävä päivä ole täynnä? Tässä tapauksessa voit avata uuden saunavuoropäivän keräämällä talostasi yhteensä kolme peräkkäistä uutta saunavuoroa tälle päivälle, mille saunavuorosi haluat.

Siisteys on saunan olemus, eli jokainen käyttäjä on vastuussa saunan siististä ja asianmukaisesta käytöstä. Muista siis pestä käyttämäsi saunatilat, huuhdella penkit ja lattia jne. Ylenpalttinen veden käyttö löylyhuoneessa ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska tällä tavoin puupaneelien ja lauteiden elinikä lyhenee huomattavasti.

Saunojen sijainnit Kuopas-kohteissa

Pesulat ja kuivaushuoneet

Lähes jokaisessa asuntokohteessa on oma pesula ja pyykinkuivaustilat sekä nykyaikaiset pesu- ja kuivauskoneet. Pesulat ovat auki joka päivä klo 7–22. Pesulan ovi toimii sähkölukolla. Muistathan hakea pyykkisi pois ajoissa! Torikadun asunnoissa on pesukoneet.

Pesulan ulko-ovi on syytä pitää aina lukittuna, jottei tiloihin pääse ulkopuolisia. Kuopas ei korvaa pesutiloista hävinneitä vaatteita.

Pesulavuorot varataan sähköisestä varausjärjestelmästä, jonka löydät OmaKuopas-asukassivultasi. Pesukoneita ei saa käyttää ilman varausta! Vuoroja varatakseen täytyy rekisteröityä järjestelmään. Ohjeet varaamisesta ja pesutilojen sijainnista löydät varauspalvelusta valitsemalla kohteesi. Mikäli et saa OmaKuopas-palvelua käyttöösi, kysy pääsyä varauskalenteriin asiakaspalvelustamme (Asut esim. koulun tai yrityksen järjestämässä asunnossa, olet alivuokralainen). Asukkaalla voi olla yhtä aikaa 5 vuoroa varattuna järjestelmästä 7–22 välillä. Vuoroja voi varata 7 päivän päähän varaushetkestä. Näet pesukoneiden sijainnit varauspalvelusta.

Muista varata hyvin aikaa pyykinpesuun. Pesukone arvioi ohjelman kestoa pyykin painon mukaan, jolloin painavampien pyykkien kohdalla ohjelman kesto saattaa olla pidempi.

Käytä kaikkia koneita käyttöohjeiden mukaan ja tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Oikea käyttö pitää laitteet kunnossa ja siisteinä. Kannattaa muistaa, että ylenpalttinen pesuaineen käyttö ei tee vaatteista yhtään puhtaampia. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso tarkasti, että kaikki ottamasi vaatteet ovat omiasi.

Pesulan siisteys on yhtä kuin käyttäjien siisteys. Jälkeesi tulee seuraava pyykkäri, haluat varmasti, että hänkin voi pestä pyykkinsä siisteissä tiloissa. Haethan myös kuivuneet pyykkisi mahdollisimman pian pois kuivaushuoneesta. Mikäli pyykkiä jää noutamatta kuivaushuoneeseen tai mankelihuoneeseen, toimimme löytötavaratoimiston ohjeiden mukaan, eli säilytämme niitä kolme kuukautta, jonka jälkeen ne hävitetään.

Pesuloiden sijainnit Kuopas-kohteissa.

Pesukoneliitännät

Suurimmassa osassa kohteistamme on astianpesukone- ja pyykinpesukoneliitännät. Alla on lueteltu kohteet, joissa ei ole liitäntää:

  • Samoilijantie 6
  • Taivaanpankontie 15
  • Ahkiotie 8
  • Hallikatu 13
  • Satamakatu 24 F-talo & Satamakatu 26 (pl. A-talo)
  • Särkiniementie 30 yhteiskeittiölliset yksiöt

Kaikissa muissa kohteissa on pesukoneliitäntä.

Autopaikat, hallipaikat, pysäköinti ja autojen lämmityspaikat

Autojen paikoitusalueet on varustettu sähköpistokkeilla ja joissakin kohteissa on asukkaiden varattavissa paikkoja autokatoksesta tai hallista. Lämpötolpalliset paikat ovat 10-15€/kk, Niiralan katospaikat 20€/kk ja Niiralan hallipaikat 30€/kk.

Autopaikkavarauksen minimiaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Varauksen voi aloittaa keskellä kuukautta, mutta autopaikan voi tällöin irtisanoa aikaisintaan seuraavan kuukauden loppuun.

Autopaikkoja voit varata sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@kuopas.fi.

Autopaikan lämpötolpan avaimen voit käydä noutamassa toimistoltamme. Muistathan, että lämpötolpan kansi on pidettävä aina lukittuna, eikä auton lämmitysjohtoa saa jättää roikkumaan tolppaan ilman, että se on kytkettynä autoon. Mikäli johto jää roikkumaan on kiinteistönhoitajalla oikeus ottaa se pois.

Lämmitystolpat toimivat ajastettavalla kellolla tai ns. termotakt -järjestelmällä, eli ne kytkeytyvät päälle, kun lämpötila on pakkasen puolella ja syöttävät virtaa jaksoittain ilman lämpötilan mukaan. Tämän takia tolpasta ei välttämättä juuri silloin tule virtaa, kun laitat pistokkeen autoosi kiinni. Sisätilalämmittimien käyttö autoissa on kiellettyä. Tolppia saa käyttää vain henkilöautojen moottorinlämmittimien käyttämiseen.

Väärin pysäköidyt autot haittaavat pihan hoitoa ja saattavat estää hälytysajoneuvon pääsyn kiinteistöön. Auton saa pysäköidä vain niille varatuille pysäköintialueille. Ethän pysäköi autoasi alueelle, joka ei ole autopaikka. Piha-alueiden liikennemerkit ovat aina voimassa ja pysäköinninvalvonnasta sekä sakotuksesta vastaa Kuopion kaupunki. Jos et käytä autoasi ja autosi seisoo ruudussa käyttämättömänä, voit etsiä sille huollon kanssa yhdessä sellaisen paikan, ettei se ole esimerkiksi talvella lumitöiden esteenä. Mikäli et halua siirtää autoasi, huolehdithan autopaikkasi ympäristön lumettomuudesta. Näin jokainen saa pysäköityä autonsa omaan parkkiruutuunsa.

Kun haluat luopua autopaikasta, palauta lämpötolpan avain toimistolle palautuspussissa/kirjekuoressa, jossa on nimesi ja asunnon osoite. Näin autopaikka päättyy sen kuun loppuun, jolloin avain palautuu.

Autopaikkojen sijainnit löydät Talojen tietopankista.

Sähköautojen lataus

Normaaleista lämmitystolpista ei valitettavasti voi ladata sähköautoja, sillä niitä ei ole mitoitettu siihen käyttöön. Osassa kohteistamme löytyy erillisiä sähköautojen latauspaikkoja, ja niistä peritään 20 € lisämaksu kuukaudessa tavanomaisen pysäköintimaksun päälle. Huom! Sähköautojen latausasemien latausraja on 8A.

Sähköautojen latausasemat toimivat myös normaalina sähkölämmityspaikkana. Lupa sähkölataamisen ja tolpan asetusten muuttamiseen pitää sopia erikseen asiakaspalvelun kanssa.
Sähköauton omistaminen ei oikeuta jonon ohi. Mikäli kohteessa on sähköauto ja latauspaikan pysäköintipaikka on varattu autolle, joka ei lataa siitä, autopaikkoja voidaan vaihtaa päikseen normaalin autopaikan kanssa (mikäli niitä on vapaana).