Kuopion Opiskelija-asunnot Oy

Sauna, pyykkituvat ja autopaikat

Sauna

Asuntokohteissa on useita saunoja, joissa on kerran viikossa ilmainen ns. lenkkisauna. Lenkkisaunan ajan voit varmistaa saunan ovessa olevasta saunalistasta.

Voit myös varata Kuopaksen toimistosta oman viikoittaisen saunavuoron. Saunamme ovat tilavia, nykyaikaisia ja ne pidetään hyvässä kunnossa oman huoltomme toimesta. Lista saunavuoroista on saunan oven ulkopuolella. Oman saunavuoron voi varata toimiston asukaspalvelusta sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@kuopas.fi. Saunan ovi toimii sähkölukolla ja se aukeaa saunavuoron alettua. Saunavuoroissa pyrimme aina välttämään turhaa energiankulutusta välttämällä yksittäisten saunavuorojen lämmittämistä. Saunavuoron hinta on 20€ kuussa.

Mitä vuoroja voin varata saunaan?

1. Mikäli saunalistassa on aiempia vuoroja ja niiden vieressä on tyhjää, voit varata vain niitä vuoroja. Mikäli esimerkiksi torstain vuoro on täynnä, voit siinä tapauksessa kuitenkin avata esimerkiksi perjantain varaamalla sieltä minkä tahansa vuoron.

2. Mitä tulee tehdä, jos haluat varata saunavuoron päivältä, jolla ei ole yhtään aiempaa varausta, eikä toinen jo varauksia sisältävä päivä ole täynnä? Tässä tapauksessa voit avata uuden saunavuoropäivän keräämällä talostasi yhteensä kolme peräkkäistä uutta saunavuoroa tälle päivälle, mille saunavuorosi haluat.

Siisteys on saunan olemus, eli jokainen käyttäjä on vastuussa saunan siististä ja asianmukaisesta käytöstä. Muista siis pestä käyttämäsi saunatilat, huuhdella penkit ja lattia jne. Ylenpalttinen veden käyttö löylyhuoneessa ei kuitenkaan ole suositeltavaa, koska tällä tavoin puupaneelien ja lauteiden elinikä lyhenee huomattavasti.

Saunojen sijainnit Kuopas-kohteissa

Pyykkitupa ja kuivaushuone 

Lähes jokaisessa asuntokohteessa on oma pyykkitupa ja pyykinkuivaustilat sekä nykyaikaiset pesu- ja kuivauskoneet, joiden ohjeet, varausjärjestelmät jne. löydät pesutuvasta. Pyykkituvat ovat auki joka päivä klo 07.00 – 21.00. Pyykkituvan ovi toimii sähkölukolla. Muistathan hakea pyykkisi pois ajoissa! Torikadun asunnoissa on pesukoneet.

Pesuajan voit varata etukäteen pesutuvan käyttöaikoina – näin säilyy järjestys ja sopu. Pyykkituvan ulko-ovi on syytä pitää aina lukittuna, jottei tiloihin pääse ulkopuolisia. Kuopas ei korvaa pesutiloista hävinneitä vaatteita.

Pyykkituvan käyttökustannukset sisältyvät vuokraan. Koneita kannattaa siis käyttää taloudellisesti. Yhden vaatekappaleen pesu isossa koneessa ei sitä ole.

Käytä kaikkia koneita käyttöohjeiden mukaan ja tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Oikea käyttö pitää laitteet kunnossa ja siisteinä. Kannattaa muistaa, että ylenpalttinen pesuaineen käyttö ei tee vaatteista yhtään puhtaampia. Kerää aina omat vaatteet ja pesuaineet pois pesulatiloista ja katso tarkasti, että kaikki ottamasi vaatteet ovat omiasi.

Pyykkituvan siisteys on yhtä kuin käyttäjien siisteys. Jälkeesi tulee seuraava pyykkäri, haluat varmasti, että hänkin voi pestä pyykkinsä siisteissä tiloissa. Haethan myös kuivuneet pyykkisi mahdollisimman pian pois kuivaushuoneesta. Mikäli pyykkiä jää noutamatta kuivaushuoneeseen tai mankelihuoneeseen, toimimme löytötavaratoimiston ohjeiden mukaan, eli säilytämme niitä kolme kuukautta, jonka jälkeen ne hävitetään.

Pyykkitupien sijainnit Kuopas-kohteissa

Autopaikat, hallipaikat, pysäköinti ja autojen lämmityspaikat

Autojen paikoitusalueet on varustettu sähköpistokkeilla ja joissakin kohteissa on asukkaiden varattavissa paikkoja autokatoksesta tai hallista.

Autopaikkoja voit varata sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@kuopas.fi.

Autopaikan lämpötolpan avaimen voit käydä noutamassa toimistoltamme. Muistathan, että lämpötolpan kansi on pidettävä aina lukittuna, eikä auton lämmitysjohtoa saa jättää roikkumaan tolppaan ilman, että se on kytkettynä autoon. Mikäli johto jää roikkumaan on kiinteistönhoitajalla oikeus ottaa se pois.

Lämmitystolpat toimivat ajastettavalla kellolla tai ns. termotakt -järjestelmällä, eli ne kytkeytyvät päälle, kun lämpötila on pakkasen puolella ja syöttävät virtaa jaksoittain ilman lämpötilan mukaan. Tämän takia tolpasta ei välttämättä juuri silloin tule virtaa, kun laitat pistokkeen autoosi kiinni. Sisätilalämmittimien käyttö autoissa on kiellettyä.

Lämmitystolpista ei valitettavasti voi ladata sähköautoja, sillä niitä ei ole mitoitettu siihen käyttöön.

Väärin pysäköidyt autot haittaavat pihan hoitoa ja saattavat estää hälytysajoneuvon pääsyn kiinteistöön. Auton saa pysäköidä vain niille varatuille pysäköintialueille. Ethän pysäköi autoasi alueelle, joka ei ole autopaikka. Piha-alueiden liikennemerkit ovat aina voimassa ja pysäköinninvalvonnasta sekä sakotuksesta vastaa Kuopion Kaupunki. Jos et käytä autoasi ja autosi seisoo ruudussa käyttämättömänä, voit etsiä sille huollon kanssa yhdessä sellaisen paikan, ettei se ole esimerkiksi talvella lumitöiden esteenä.

Kun haluat luopua autopaikasta, palauta lämpötolpan avain toimistolle palautuspussissa/kirjekuoressa, jossa on nimesi ja asunnon osoite, näin autopaikka päättyy sen kuun loppuun, jolloin avain palautuu.